Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, şehrin çehresini değiştirecek kritik projelerde incelemelerde bulunarak, yapımı süren merkezlerin hizmete açılacağı tarihleri paylaştı.
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, tatil döneminin ardından mesaisini doğrudan şantiye alanlarına taşıdı. Kentin hem estetik hem de sosyal dokusunu güçlendirmeyi hedefleyen projeleri yerinde denetleyen Özlü, çalışmaların hız kazandığını belirterek Düzcelilere müjdeli haberler verdi.
Zincirlikuyu’da geri sayım başladı
AK Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu ve belediye meclis üyeleriyle birlikte Zincirlikuyu İş Merkezi ve Kütüphanesi’ni inceleyen Başkan Özlü, özellikle gençlerin eğitimine katkı sunacak kütüphane projesine ayrı bir parantez açtı. Bugüne kadar şehre 4 kütüphane kazandırdıklarını hatırlatan Özlü, Zincirlikuyu’daki yapının ince işçilik aşamasına geldiğini ve çok kısa bir süre içinde kapılarını vatandaşlara açacağını duyurdu.
Cedidiye’de tarih ve modernite buluşuyor
Düzce’nin tarihi dokusunu modern bir çarşı kimliğiyle birleştirmeyi amaçlayan Cedidiye Kent Meydanı 2. etap çalışmalarında sona yaklaşıldı. Projenin yaz sonu itibarıyla tamamlanacağını vurgulayan Özlü, tek tip dükkanlar ve ferah yaşam alanlarıyla bölgenin kentin en nezih noktası haline geleceğini ifade etti. Başkan Özlü, projenin hayata geçmesinde sabır gösteren vatandaşlara teşekkürlerini iletti.
Millet Bahçesi 2’de yeşil alan dönemi
Şehir merkezinin yeni cazibe merkezi olması planlanan 48 bin metrekarelik Millet Bahçesi 2 projesinde ise altyapı süreçleri başarıyla tamamlandı. Sahadaki çimlendirme çalışmalarının başladığını belirten Özlü, Anıt Eser’in yükseldiği alanda çok amaçlı bir fuar sahnesinin de yer alacağını kaydetti. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Millet Bahçesi 1 ile bağlantıyı sağlayacak Yeşil Yol hattının inşasına geçileceğini belirten Özlü, tüm çalışmaların vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için yapıldığını vurguladı.