Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün açılışını yaptığı ve gençlerin hedeflerine ulaşmasına yardımcı olan kütüphaneler, Düzce'de başarı hikayeleri yazmaya devam ediyor. Sabiha Ulusoy Kütüphanesi'ni kendi ikinci evi olarak gören 2023 YKS Eşit Ağırlık alanında Türkiye 3 bin 117'incisi olan Ravza Yıldırım, sosyal medyada paylaştığı teşekkür yazısı ile bu başarı hikayesinin ardındaki motivasyonu paylaştı.
Büyük bir emek ve disiplinin sonucu
Düzce'de hayata geçirilen kütüphanelerin, gençlerin önünü açarak zihinlerini beslediğini ifade eden Başkan Özlü, bu mekanların geleceğin liderlerini yetiştirdiğinin altını çiziyor. Ravza Yıldırım, Sabiha Ulusoy Kütüphanesi'nde 1,5 yıl boyunca her gün buluşarak YKS hazırlığı yaptığını belirtti. Yıldırım, "Bu kütüphane aslında direkt derece yapmamı sağladı diyebilirim" diyerek, kütüphanenin sağladığı konforun ve çalışma atmosferinin başarıda önemli bir rol oynadığını ifade etti.
Kütüphanenin sosyalleşmedeki rolü
Ravza Yıldırım, kütüphanelerin sadece ders çalışma alanı değil, aynı zamanda birer sosyalleşme mekanı olduğunu vurguladı. "Buradaki insanlarla bu ortamı paylaşmak, motive kaynağı oluyor" diyen Yıldırım, arkadaşlarla geçirilen zamanı verim açısından dikkatli değerlendirmek gerektiğinin altını çizdi. Kütüphaneden tek başına çalışmanın daha etkili olduğunu düşünen Yıldırım, "Sosyal bir insanım ama kütüphaneye yalnız gelmeyi tercih ediyordum" şeklinde ekledi.
Ravza, başarıları ile örnek olmaya devam ediyor; 5 yıl sonra mezun olduğunda Düzce ve ülkesine katkıda bulunacak bir avukat olma hedefini belirtirken, bunu başarmak için gerekli çalışmaları sürdüreceğini duyurdu.
Düzce'de dört yıl içinde inşa edilen dört kütüphane, gençlerin başarılarına zemin hazırlarken, eğitim hayatlarına sağladığı katkılarla kütüphane kültürünün önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

YKS EŞİT AĞIRLIK ALANINDA TÜRKİYE 3 BİN 117’NCİSİ OLAN RAVZA YILDIRIM, İSTANBUL’DA BULUNAN ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ’Nİ TAM BURSLU OLARAK KAZANMASININ SIRRINI YAŞITLARI İLE PAYLAŞTI.