Elazığ’da hasadın sürdüğü 7 bin dönüm domates tarlasında, mevsimlik tarım işçileri sıcak altında ekmek mücadelesi veriyor. Merkeze bağlı Alatarla köyünde, sabah saat 06.00’dan akşam 18.00’e kadar mesai yapan işçiler, yevmiye usulü çalışarak güneşin altında domates topluyorlar.
Sıcak koşullarda çalışma şartları
Mevsimlik işçilerden Hüsna Karataş, Elazığ’a gelmeden önce Şanlıurfa’dan İzmir’e çalışmaya gittiğini belirterek, "Bir haftadır burada çalışıyoruz. Güneşin etkili olduğu saatlerde tarlada çalışmak yorucu ama mecbur olduğumuz için çalışıyoruz. Bizim işimiz bu, ekmeğimizi buradan kazanıyoruz. Çocukların okulu ve giderleri için gelip burada çalışıyoruz. Hava sıcak, güneşin altında çalışmak çok zor," dedi.
Ailevi destek ve zorluklar
Bir başka işçi Nasih Karataş, Elazığ’da domates kuruttuklarını ve hava sıcaklığının bazen 40 dereceye ulaştığını ifade etti. Karataş, "Sıcak altında ekmeğimizin peşindeyiz. Ailemizle birlikte çalışıyoruz ve kazandığımız parayla ailemize destek oluyoruz. Sabah erken saatlerde kalkıp çalışmaya başlıyoruz. Sıcaklardan korunmak için şapka takıyoruz ki güneş etkisini minimize edebilelim," şeklinde konuştu.

ELAZIĞ’DA HASADIN DEVAM ETTİĞİ 7 BİN DÖNÜM DOMATES TARLASINDA MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ, KAVURUCU SICAK ALTINDA EKMEK MÜCADELESİ VERİYOR