Yeni Birlik Yaşam Elazığ'da simit tezgahına "Sınava gireceğim" notu bırakıp KPSS'ye girdi

Elazığ'da simit tezgahına "Sınava gireceğim" notu bırakıp KPSS'ye girdi

Elazığ'da geçimini simit satarak sağlayan Fatih S., KPSS Ortaöğretim oturumuna girmek için tezgahını bıraktığı not ve IBAN bilgisine emanet etti.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim oturumu yurt genelinde olduğu gibi Elazığ'da da saat 10.15 itibarıyla başladı. Sınav binalarında adaylar yapılan kontrollerin ardından salonlara alınırken, saat 10.00 itibarıyla okulların kapıları kapatıldı.

Sınava katılacak adaylar arasında yer alan ve kentte simitçilik yapan Fatih S., sınav yeri olan Elazığ Lisesi'ne gitti. Bir süre okulun önünde simit satmaya devam eden Fatih S., sınav saatinin yaklaşmasıyla tezgahını bırakacak kimse bulamadı.

Bunun üzerine tezgahının üzerine "Simit 20 TL ücreti poşete bırak, sınava gireceğim" yazılı bir not ve IBAN bilgisini iliştiren simitçi, sınav salonunun yolunu tuttu. Tezgahın o hali, çevrede bulunan vatandaşlardan Mehmet Akkaya tarafından fotoğraflandı.