Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Johannesburg’da düzenlenen 20’nci G20 Liderler Zirvesi kapsamında eşlik eden Emine Erdoğan, Güney Afrika’da Yunus Emre Enstitüsüne ziyaret gerçekleştirdi.
Ziyarette Emine Erdoğan, AK Parti Manisa Milletvekili Bahadır Nahit Yenişehirlioğlu, Yunus Emre Enstitüsü Mali ve İdari İşler Başkanı Veysel Akarslan ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.
Emine Erdoğan, müzik grubunun Akapella gösterisini dinledikten sonra Ulusal Miras Konseyi Sergisi’ni gezerek eserler hakkında bilgi aldı. Afrika Kültür Evi Başkanı Zeliha Sağlam ve gazeteciler de ziyarette hazır bulundu.
Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye'nin sesini, Türkçenin inceliğini ve Anadolu'nun kültürünü dünyaya tanıtan Yunus Emre Enstitüsünü Johannesburg'ta ziyaret etmekten memnuniyet duydum. Akapella Müzik Grubu'nun seslendirdiği içten ezgiler günümüze ayrı bir renk kattı. Ulusal Miras Konseyi Sergisi’ni gezerek, iki coğrafyanın kültürel birikimini aynı çerçevede buluşturan eserleri yakından inceledim. Yunus Emre Enstitüsüne çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.