Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde tekerlekli sandalyesiyle otobüse binmek isteyen engelli vatandaş ile otobüs şoförü arasında yaşanan tartışma, sosyal medyada geniş yankı buldu. Tekerlekli sandalyesiyle otobüse binen Salih Kara, engelli rampasını açmayan şoförle yaşadığı iletişim sorunları sonrası, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne bağış yapma şartıyla barıştı.
Tartışma, otobüs şoförü Şaban Haraçın "Şeytan saatime denk geldin" diyerek özür dilemesiyle noktalandı. Olay, otobüsün engelli rampasının açılmaması nedeniyle gündeme geldi. Salih Kara, otobüs şoföründen rampanın açılmasını talep etti fakat şoför, Kara'nın tek başına binemeyeceğini öne sürdü. Bu sebeple yaşanan tartışma, çevredeki diğer şoförlerin de katılımıyla büyüdü.
Hatay Büyükşehir Belediyesi ise yaşanan bu olaya müdahale ederek şoföre hem maddi hem de idari ceza uyguladı. İlgili incelemenin ardından şoförün bir daha toplu taşıma araçlarında görev almasının engellenmesi için gerekli işlemler başlatıldı.
Aradan geçen günlerin ardından ara bulucular sayesinde şoförle engelli vatandaş arasında bir barış sağlandı. Engelli vatandaş, derneğe bağış yapılmasını şart koşmasının nedeninin engellilere farkındalık oluşturmak olduğunu vurguladı. Kara, “Benim amacım sadece engellilere yönelik bir farkındalık oluşturmaktı. Şoför arkadaşa da üzüldüm. Onu ekmeğinden etme niyetim yoktu, sadece görevini yerine getirmesini istemiştim.” dedi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürkün olay esnasında gösterdiği hızlı refleksin de bu barışın sağlanmasına önemli katkı sağladığını belirten Kara, "Linç girişiminde bulunanlar kötülükleriyle kaldılar. Ara buluculuk yapan herkese teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

SOLDAKİ OTOBÜS ŞOFÖRÜ ŞABAN HARAÇ İLE SAĞDAKİ ENGELLİ SALİH KARA
