Kurban Bayramı’nın ilk saatlerinde Erzincan’ın işlek noktaları yerini derin bir sükunete bıraktı; vatandaşlar bayramı aileleriyle geçirmek için evlerine çekildi.
Erzincan, Kurban Bayramı’nın gelişiyle birlikte alışılmışın dışında bir gün yaşıyor. Yılın geri kalanında insan seliyle dolup taşan, araç trafiğinin bir an olsun durulmadığı kent merkezi, bayramın ilk gününde adeta sessizliğe büründü. Şehrin en hareketli noktalarından biri olan ve her gün binlerce Erzincanlıya ev sahipliği yapan Ordu Caddesi, bugün boş kalan kaldırımlarıyla dikkat çekiyor.
Tatili fırsat bilenlerin rotası değişti
Kentteki bu ani sakinliğin temelinde, vatandaşların bayram tatilini değerlendirme biçimi yatıyor. Birçok Erzincanlı, bayramın manevi iklimini sevdikleriyle paylaşmak adına şehir dışındaki yakınlarını ziyaret etmeyi veya memleketin farklı noktalarındaki aile buluşmalarına katılmayı tercih etti. Bu toplu hareketlilik, çarşı ve merkezdeki insan yoğunluğunun hızla azalmasına neden oldu.
Sokaklar huzura kavuştu
Hafta içi iş ve alışveriş telaşıyla yankılanan cadde ve sokaklar, bayramın gelmesiyle yerini huzurlu bir atmosfere bıraktı. Kentin genelinde gözlenen bu sakinlik, Erzincanlıların bayramı evlerinde, aileleriyle bir arada geçirme geleneğinin bir yansıması olarak yorumlandı. Şehir merkezindeki araç trafiğinin de minimum seviyeye inmesiyle birlikte, Erzincan bayramın ilk gününü oldukça dingin bir şekilde karşılıyor.