Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Erzurum Kent Konseyi’nden 19 Mayıs vurgusu: Bağımsızlık meşalesinin yandığı o gün

Erzurum Kent Konseyi’nden 19 Mayıs vurgusu: Bağımsızlık meşalesinin yandığı o gün

Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Tanfer, 107 yıl önce Samsun’da atılan adımların, bugün Türkiye Yüzyılı vizyonunun temelini oluşturduğuna dikkat çekti.

Hüseyin Tanfer, 19 Mayıs’ın sadece bir bayram değil, Türk milletinin küllerinden doğduğu tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirterek gençlere önemli mesajlar verdi.

Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Tanfer, 107 yıl önce Samsun’da atılan adımların, bugün Türkiye Yüzyılı vizyonunun temelini oluşturduğuna dikkat çekti.

Milli Mücadele’nin bir diriliş destanı olduğunu ifade eden Tanfer, Türk milletinin hiçbir dönemde esareti kabul etmediğini ve bağımsızlık uğruna her türlü fedakarlığı göze aldığını vurguladı. 19 Mayıs 1919’un, vatan topraklarının kurtuluşu adına atılan en kararlı adım olduğunu belirten Tanfer, bu ruhun Anadolu’nun dört bir yanına umut aşıladığını ifade etti.

Geleceğin teminatı gençler

Atatürk’ün "Benim ümidim gençliktedir" sözünü hatırlatan Tanfer, gençlerin Cumhuriyet’in yılmaz bekçileri olduğunu belirtti. Başkan Tanfer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Gençlerimiz, damarlarındaki asil kandan aldıkları güçle, dün olduğu gibi bugün de bağımsızlığımızın en büyük teminatıdır. Bizler de aynı kararlılıkla, atalarımızdan devraldığımız bu kutlu mirası Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda ileriye taşımaya devam ediyoruz."

Anma ve şükran mesajı

Mesajının sonunda, bağımsızlık mücadelesinin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla andığını belirten Tanfer, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlere rahmet, gazilere ise minnet duygularını iletti.