Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şubesi bünyesinde bulunan Kıbrıs ve Kore Gazileri Savaş Müzesini ziyaret etti. Ziyarette, müzeda sergilenen tarihi fotoğraflar incelendi.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, ziyaret esnasında müzeyi gezdirdi ve sergilenen eserler hakkında bilgi verdi. Mesci, müzenin Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekâtı başta olmak üzere Türk milletinin kahramanlık destanlarını gelecek nesillere aktarma amacıyla kurulduğunu belirtti.
Müzede, Kore Harbi ve Kıbrıs Barış Harekâtı'nın yanı sıra Çanakkale Savaşı ve Sakarya Meydan Muharebesi’ne ait toplam 100 fotoğraf yer alıyor. Bu fotoğrafların Genelkurmay Başkanlığı’ndan temin edildiğini ifade eden Başkan Mesci, "Tarihe isimlerini altın harflerle yazdıran kahramanlarımızı gelecek nesillere aktarmak amacıyla bu müzeyi kurduk. Amacımız genç kuşaklara vatan ve bayrak sevgisini aşılamak, gazilik ve şehitlik bilincini kazandırmaktır. Öğrencilerimizi derneğimizde ağırlayarak tarihi belgeler ve fotoğraflar eşliğinde bilgilendiriyoruz. Bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı Erzurum Kent Konseyi’nin kıymetli kurul üyelerine teşekkür ediyorum," dedi.
Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci’ye misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek, "Şehit ve gazilerin milletin en kıymetli değerleri olduğunu" vurguladı. Tanfer, "Aziz şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak, gazilerimize minnettarlığımızı ifade etmek ve onların kıymetli ailelerinin her zaman yanında olmak temel görevlerimizdir. Şehit ve gazilerimiz milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir. Bu vatan uğruna canlarını ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize ve ailelerine sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyorum," ifadelerini kullandı.
Ziyaretin sonunda, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, günün anısına Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer’e dernek flamasını takdim etti. Ayrıca, Babalar Günü vesilesiyle Başkan Tanfer, "Kent Konseyi olarak başta şehitlerimizin emaneti kıymetli babalarımız ve kahraman gazilerimiz olmak üzere, görevleri başında ve ailelerinin yanında özveriyle hayatlarına yön veren tüm babalara sağlık, mutluluk ve huzurlu bir ömür diliyorum. Ebediyete yolcu ettiğimiz babalarımızı da rahmetle anıyorum," dedi.

ERZURUM KENT KONSEYİ BAŞKANI HÜSEYİN TANFER VE KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU ÜYELERİ, TÜRKİYE MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ ERZURUM ŞUBESİ BÜNYESİNDE FAALİYET GÖSTEREN ‘KIBRIS VE KORE GAZİLERİ SAVAŞ MÜZESİ’Nİ ZİYARET EDEREK MÜZEDE SERGİLENEN TARİHİ FOTOĞRAFLARI İNCELEDİ.
