Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Erzurum’da gökyüzü öfkesini kustu: Tarım arazileri beyaz örtüye teslim oldu

Erzurum’da gökyüzü öfkesini kustu: Tarım arazileri beyaz örtüye teslim oldu

Erzurum'un Tortum ilçesi, bugün öğle saatlerinde meteorolojik bir sürprize sahne oldu. Aniden başlayan sağanak, kısa sürede yerini ceviz büyüklüğünde dolu yağışına bırakınca ilçe genelinde hayat durma noktasına geldi.

Tortum ilçesinde öğleden sonra aniden bastıran şiddetli dolu yağışı, tarım arazilerini vururken sürücülere trafikte zor anlar yaşattı.

Erzurum'un Tortum ilçesi, bugün öğle saatlerinde meteorolojik bir sürprize sahne oldu. Aniden başlayan sağanak, kısa sürede yerini ceviz büyüklüğünde dolu yağışına bırakınca ilçe genelinde hayat durma noktasına geldi. Özellikle Bağbaşı Mahallesi ve çevresindeki ana arterlerde etkisini gösteren yağış, bölgeyi dakikalar içinde beyaza bürüdü.

Sürücüler yolda mahsur kaldı

Erzurum-Tortum karayolunu kullanan araç sürücüleri, dolu yağışının şiddetiyle neye uğradığını şaşırdı. Görüş mesafesinin neredeyse sıfıra indiği güzergahta, araçlarını güvenli bir şekilde yol kenarına çekmek zorunda kalan vatandaşlar, yağışın dinmesini bekledi. Trafikte aksamalara neden olan bu doğa olayı, bölgedeki ulaşımı kısa süreliğine felç etti.

Üreticinin zor günü

Bölge ekonomisinin bel kemiği olan tarım sektörü, bu ani yağıştan büyük yara aldı. Meyve bahçeleri ve ekili araziler, dolu tanelerinin etkisiyle ağır hasar gördü. Yerel üreticiler, dolu nedeniyle ağaç dallarının kırıldığını ve henüz hasat dönemine girmemiş meyvelerin toprağa döküldüğünü ifade ederek, yaşanan zararın boyutunun oldukça büyük olduğunu belirtti. Bölgede hasar tespit çalışmalarının önümüzdeki saatlerde başlaması bekleniyor.