Esenyurt Belediyesi, ilçe genelinde yaşam kalitesini artırmaya yönelik projelerine bir yenisini daha ekledi. Mimar Sinan Millet Bahçesi içerisinde hizmete giren Zeytin Sosyal Tesisi, vatandaşların yeni buluşma noktası oldu.
Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’un göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği 9’uncu sosyal tesis olan Zeytin Sosyal Tesisi, düzenlenen törenle hizmete sunuldu. Akçaburgaz Mahallesi ve çevresindeki vatandaşların sosyalleşebileceği bir mola noktası olarak tasarlanan tesis, 180 dönümlük yeşil alanın daha verimli kullanılması hedefiyle inşa edildi.
Modern bir sosyal donatı alanı
Toplamda 90 kişilik ağırlama kapasitesine sahip olan tesis, iç ve dış mekan seçenekleriyle misafirlerini ağırlayacak. Sabah 09.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında hizmet verecek olan mekanın açılış törenine Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkan Vekili Can Aksoy ve çok sayıda ilçe sakini katıldı.
Atıl alanlar halkın hizmetinde
Açılışta konuşan Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, tesisin sadece bir yeme-içme noktası değil, aynı zamanda komşuluk ilişkilerinin güçleneceği bir merkez olduğunu vurguladı. Aksoy, "Buradaki 180 dönümlük yeşil alan daha önce atıl durumdaydı. Bizim amacımız bu gibi alanları vatandaşlarımızın keyifle vakit geçirebileceği, dostlarıyla bir araya gelebileceği modern buluşma noktalarına dönüştürmek. Zeytin Sosyal Tesisi, adının temsil ettiği bereket ve barışla ilçemize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.
Toplumun her kesimine dokunuyor
Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ise belediyenin sosyal belediyecilik vizyonuna dikkat çekerek, "Engelli vatandaşlarımızdan yaşlılarımıza, kadınlardan emeklilerimize kadar toplumun her katmanına hitap eden projelerin bir yenisini daha hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tesis, ilçemizdeki sosyal yaşamı zenginleştiren önemli bir adım" dedi. Duaların ardından kurdele kesimiyle resmi açılışı yapılan tesis, bölge halkının kullanımına sunuldu.