Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Eskişehir’de 15 Temmuz anısına miniklerin katıldığı sancak koşusu düzenlendi

Eskişehir’de 15 Temmuz anısına miniklerin katıldığı sancak koşusu düzenlendi

Eskişehir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde minik sporcular, Sancak Koşusu ile hem anma etkinliğine katıldı hem de spor yapmanın önemini vurguladı.

Eskişehir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen Sancak Koşusunda minikler boy gösterdi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen anlamlı koşuda, sancağı omuzlayan minik sporcular, hem 15 Temmuz’u andı hem de yaşıtlarına spor yapmaları tavsiyesinde bulundu.

15 Temmuz 2026 Çarşamba günü saat 20.30’da gerçekleştirilen Sancak Koşusu, Ulus Anıtı önünden başladı. Sporcular, sancağı Doktorlar Caddesi ve İki Eylül Caddesi güzergahı boyunca gururla taşıyarak, bitiş noktası olan Valilik Meydanı

Koşuda yer alan 8 yaşındaki Zeynep Hadime, etkinlikteki atmosferden duyduğu mutluluğu ve sporcu olma hayalini dile getirdi. Minik Zeynep, "Çok güzel bir yarış. Büyüyünce çok güzel bir sporcu olmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Sancak Koşusu’nun bir diğer minik katılımcısı 10 yaşındaki Alper Duru ise, 15 Temmuz için düzenlenen etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti anlattı. Duru, kendisine yöneltilen "Bugün burada 15 Temmuz için bir etkinlik düzenleniyor, sen de buna katılıyorsun" sorusuna, "Evet, seviyorum. İyi ki de gelmişim. Spor yapmalarını tavsiye ederim çünkü yarışmalara gidip birinci olabilirler." şeklinde yanıt verdi.

Sancak Koşusu heyecanına ortak olan bir diğer minik sporcu 7 yaşındaki Zeynep Duru da hislerini heyecanlı bir şekilde ifade ederek etkinliği çok beğendiğini belirtti.

ZEYNEP HADİME

ZEYNEP HADİME

10 YAŞINDAKİ ALPER DURU