Eskişehir’de balıkçı esnafı Erkan Arslanbenzer, yaz sıcaklarının etkisiyle bazı vatandaşların "Yazın balık yenmez, balıklar bayattır" düşüncesinin hatalı olduğunu vurguladı. Arslanbenzer, modern soğutma sistemleri sayesinde balıkların taze kalmasının mümkün olduğunu belirtti.
Yaz aylarında balığın tazeliği korunuyor
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte satışlarda düşüş yaşandığını ifade eden Arslanbenzer, Odunpazarı’nın Taşbaşı bölgesindeki balıkçı dükkanında, "Gelişmiş soğuk zincir teknolojisi sayesinde balığımız kış aylarındaki kadar taze ve güvenilir. Yazın da balık tüketimi konusunda endişe edilmesine gerek yok" dedi.
Hafif besinler tercih edilmeli
Arslanbenzer, vatandaşları bilgilendirerek, “Yaz mevsiminde ağır yemekler yerine hafif ve sindirimi kolay olan balığı tercih etmek sağlık açısından faydalıdır. Diğer büyükşehirlerde olduğu gibi Eskişehir’de de yaz ayında balık tüketimi kesintisiz devam edebilir” şeklinde konuştu.
Haftada en az bir-iki kere balık tüketmeliyiz
Balığın yaz mevsiminde vücut direncini artırma konusunda önemli bir gıda olduğunu belirten Arslanbenzer, “Halkımızın bağışıklık sistemini güçlendirmesi için yazın da balık tüketimine devam etmesi gerekir. Haftada bir ya da iki kere balık tüketmek sağlıklı yaşam için çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

ESKİŞEHİR’DE BALIKÇI ESNAFI ERKAN ARSLANBENZER, YAZ SICAKLARININ BASTIRMASIYLA BİRLİKTE VATANDAŞLARIN "BALIKLAR BAYATTIR" ENDİŞESİYLE BALIKTAN UZAK DURMASINA TEPKİ GÖSTERDİ.
