Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Eskişehir'de roman vatandaşların eğitimi için uluslararası iş birliği toplantısı yapıldı

Eskişehir'de roman vatandaşların eğitimi için uluslararası iş birliği toplantısı yapıldı

Eskişehir'de gerçekleştirilen toplantıda, roman vatandaşların eğitim ihtiyaçları ve gelecek çalışmalar değerlendirildi.

Eskişehir, roman vatandaşların eğitimine yönelik bir uluslararası proje toplantısına ev sahipliği yaptı. Avrupa Birliği ve Sırbistan Ulusal Ajansı tarafından desteklenen KA210-ADU "Eğitim Perspektifinden Yetişkin Romanların İhtiyaçlarının Anlaşılması" Erasmus+ Projesi çerçevesinde düzenlenen bu etkinlik, projenin ikinci ulusötesi toplantısı olarak gerçekleştirilmiştir.

Proje Faaliyetleri ve Gelecek Planları

Toplantıda, Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile diğer proje ortakları bir araya gelerek, daha önce yürütülen proje faaliyetlerini detaylı bir şekilde değerlendirdiler. Gelecek döneme ait çalışma planları da oluşturularak, roman bireylerin eğitimine yönelik potansiyel stratejiler ele alındı.

İyi Uygulama Örneklerinin Paylaşımı

Etkinlik kapsamında proje ortakları, Eskişehir Romanlar Eğitim, Kültür ve Araştırma Derneği'ni ziyaret ederek bölgedeki roman vatandaşlara yönelik sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ayrıca, katılımcı kurumlar arasında iyi uygulama örnekleri paylaşılırken, yetişkin roman bireylerin eğitim süreçlerine katılımlarını artıracak stratejik faaliyetler de tartışıldı.

Toplantıya Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü adına İl Müdür Yardımcısı Hatice Dost ve Proje Koordinatörü Özlem Şahan Çolpan katıldı. Bu proje ile birlikte, yetişkin roman bireylerin eğitim ve sosyal alandaki ihtiyaçlarının daha iyi analiz edilmesi, eğitim fırsatlarının geliştirilmesi ve uluslararası iş birliklerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

AVRUPA BİRLİĞİ VE SIRBİSTAN ULUSAL AJANSI TARAFINDAN DESTEKLENEN KA210-ADU "EĞİTİM PERSPEKTİFİNDEN...

AVRUPA BİRLİĞİ VE SIRBİSTAN ULUSAL AJANSI TARAFINDAN DESTEKLENEN KA210-ADU "EĞİTİM PERSPEKTİFİNDEN YETİŞKİN ROMANLARIN İHTİYAÇLARININ ANLAŞILMASI" ERASMUS+ PROJESİ’NİN 2. ULUSÖTESİ PROJE TOPLANTISI ESKİŞEHİR’DE DÜZENLENDİ.