Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Seramik Sanatı Eğitimi ve Değişimi Derneği (SSEDD) iş birliğinde düzenlenen 4. Eskişehir Fırçanın Sırdaki İzi Sempozyumu, sanatseverlerle buluştu. Üç gün boyunca devam edecek olan etkinlikte, farklı sanat disiplinlerinden gelen sanatçılar seramik yüzeylerinde fırçanın bıraktığı izleri eşsiz eserler haline getirecek.
Eskişehir’in seramik kültürünün yansıması
Sempozyum, Eskişehir’in zengin seramik geçmişini modern sanat anlayışıyla harmanlayarak sanatseverlere yeni deneyimler sunmayı hedefliyor. Sanat Sokağı’nda gerçekleştirilen etkinlik, izleyicilere sadece tamamlanan eserleri değil, aynı zamanda sanatın yaratım süreçlerini de gözlemleme fırsatı tanıyacak.
Öne çıkan sanatçılar ve eserleri
Etkinlikte, seramik sanatının önde gelen isimleri eserlerini sunmakta. Prof. Dr. Zeliha Akçaoğlu, Prof. Dr. Dilek Alkan, Prof. Dr. İsmet Yüksel, Doç. Özgür Uğuz, Doç. Ekrem Kula, Dr. Öğr. Üyesi Sadettin Aygün, Dr. Öğr. Üyesi Elif Gündüz, Öğr. Gör. Tamer Derican ve Grafik Sanatçısı İsmail İpek gibi önemli sanatçılar, sempozyum boyunca izleyicilerle eserlerini paylaşacak.
Sempozyumun açılışında Seramik Sanatı Eğitimi ve Değişimi Derneği (SSEDD) Başkanı Zehra Çobanlı, sanatın birleştirici gücünden ve sürdürülebilirlikten bahsetti. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce de sempozyumun sanatsal katkılarına vurgu yaparak, Eskişehir’in seramik sanatına olan bağlılığını dile getirdi.
Hafta boyunca sanatseverler, seramik sanatının üretim sürecine dışarıdan da tanık olma fırsatı bulacak ve sempozyum sona erdiğinde ortaya çıkacak eserler, Sanat Sokağı’nda sergilenecek. Bu konuda yapılan teşekkür belgeleri ise etkinliğe katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara verildi. Sempozyum, 9 Eylül 2026 tarihine kadar seramik sanatının üretim sürecine ayna tutmayı sürdürecek.

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE SERAMİK SANATI EĞİTİMİ VE DEĞİŞİMİ DERNEĞİ (SSEDD) İŞ BİRLİĞİNDE DÜZENLENEN "4. ESKİŞEHİR FIRÇANIN SIRDAKİ İZİ SEMPOZYUMU" BAŞLADI. ÜÇ GÜN SÜRECEK SEMPOZYUMDA FARKLI SANAT DİSİPLİNLERİNDEN SANATÇILAR, SERAMİK YÜZEYLERİNİ FIRÇANIN ÖZGÜN İZLERİYLE BULUŞTURACAK.