Yeni Birlik Gazetesi Yaşam GAHİB başkanı kaplan'dan genç tasarımcılara ilham veren tavsiyeler

GAHİB başkanı kaplan'dan genç tasarımcılara ilham veren tavsiyeler

GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, GAÜN Halı Tasarımı Bölümü mezuniyet töreninde genç tasarımcılara önemli tavsiyelerde bulundu.

Gaziantep’te halı tasarımı alanında yenilikçi bir adım atan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Halı Tasarımı Bölümü, ikinci dönem mezunlarını uğurladı. Mezuniyet törenine GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, GAÜN Genel Sekreteri Prof. Dr. Taner Akçacı ve birçok akademisyen katıldı.

Kaplan konuşmasında, genç tasarımcıların hayal gücünün önemine vurgu yaparak, "Hayal gücü olmayanın hiçbir şeyi olmaz. Sektörün geleceği sizlersiniz" ifadelerini kullandı. Gaziantep’in makine halısı üretimindeki merkezi konumundan bahseden Kaplan, bölümü sektörün nitelikli tasarımcı ihtiyacının karşılanması amacıyla kurduklarını belirtti.

Kaplan, mezunların geleceğin modasına yön vereceğini, tasarımın halı endüstrisindeki öneminin altını çizerek, "Sizler bu ülkenin geleceğisiniz, bizleri gelecekte sizler temsil edeceksiniz" şeklinde konuştu.

Mezun öğrencileri birer evladı olarak gördüğünü söyleyen Kaplan, gençlere doğru ve dürüst olmaları, dik durmalarını ama dikleşmemelerini tavsiye etti. "Hepinize yürekten başarılar diliyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra, mezun olan öğrenciler diplomalarını alarak büyük bir coşkuyla keplerini havaya fırlattılar. Törende, mezuniyetin mutluluğu aileleri ve hocalarıyla paylaşıldı, bu anlar ölümsüzleştirildi.

GAHİB’İN VİZYONUYLA KURULAN VE BU YIL İKİNCİ MEZUNLARINI UĞURLAYAN GAÜN HALI TASARIMI BÖLÜMÜ’NÜN...

GAHİB’İN VİZYONUYLA KURULAN VE BU YIL İKİNCİ MEZUNLARINI UĞURLAYAN GAÜN HALI TASARIMI BÖLÜMÜ’NÜN MEZUNİYET TÖRENİNE KATILAN GAHİB BAŞKANI ZEYNAL ABİDİN KAPLAN, "HAYAL GÜCÜ OLMAYANIN HİÇBİR ŞEYİ OLMAZ. SEKTÖRÜN GELECEĞİ SİZLERSİNİZ" DEDİ.

GAHİB’İN VİZYONUYLA KURULAN VE BU YIL İKİNCİ MEZUNLARINI UĞURLAYAN GAÜN HALI TASARIMI BÖLÜMÜ’NÜN...