Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Kurban Bayramı tatilini doğayla iç içe geçirmek isteyen vatandaşlar için önemli bir karara imza atarak park girişlerini ücretsiz hale getirdiklerini duyurdu.
Gaziantep’in en önemli yeşil alanlarından biri olan Dülük Tabiat Parkı, Kurban Bayramı süresince misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Şehitkamil Belediyesi, bölge halkının bayramı huzurlu ve keyifli bir atmosferde geçirebilmesi adına tüm hazırlıklarını tamamladı. Başkan Umut Yılmaz, vatandaşların aileleriyle birlikte vakit geçirebileceği bu özel günlerde, parkın giriş ücreti alınmaksızın hizmet vereceğini belirtti.
Ekipler bayram mesaisinde
Parkın temizliği ve güvenliği için belediyenin tüm birimlerinin seferber edildiğini vurgulayan Yılmaz, temizlikten zabıta ekiplerine kadar geniş bir kadronun bayram boyunca sahada aktif görev yapacağını ifade etti. Vatandaşların konforlu bir piknik deneyimi yaşaması adına gerekli tüm önlemlerin alındığını belirten Yılmaz, Dülük Tabiat Parkı’nın şehrin en kıymetli nefes alma noktalarından biri olduğunu hatırlattı.
Doğayı korumak ortak sorumluluğumuz
Açıklamalarında çevre hassasiyetine dikkat çeken Başkan Yılmaz, piknik yapacak vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Doğanın korunmasının bir vatandaşlık görevi olduğunu vurgulayan Yılmaz, özellikle ormanlık alanlarda ateş yakılmaması ve mangal kullanımı konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
Çevre kirliliğinin önüne geçilmesi çağrısında bulunan Yılmaz, "Bu alanlar bizlere emanet. Piknik sonrası çöplerimizi geride bırakmamalı ve doğal yaşamı korumalıyız. Hep birlikte, doğaya zarar vermeden, huzur dolu bir bayram geçirmeyi diliyorum" diyerek tüm Gazianteplilerin bayramını kutladı.