Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Geleceğin çevrecileri Nilüfer’de buluştu: Ömür Kurt’tan çocuklara doğa dersi

Geleceğin çevrecileri Nilüfer’de buluştu: Ömür Kurt’tan çocuklara doğa dersi

Nilüfer Belediyesi, Dünya Çevre Günü kapsamında gerçekleştirdiği Çevreci Eller Buluşuyor etkinliğiyle dikkat çekici bir organizasyona imza attı. Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi’nde ağırlanan öğrenciler, atık pil ve atık yağ toplama yarışmalarında gösterdikleri başarıyla çevre bilincine verdikleri önemi kanıtladı.

Nilüfer Belediyesi’nin çevre farkındalığı yaratmak amacıyla düzenlediği etkinliklerde, yazar Ömür Kurt öğrencilerle bir araya gelerek doğayı korumanın tarihsel ve güncel sorumluluklarını anlattı.

Nilüfer Belediyesi, Dünya Çevre Günü kapsamında gerçekleştirdiği Çevreci Eller Buluşuyor etkinliğiyle dikkat çekici bir organizasyona imza attı. Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi’nde ağırlanan öğrenciler, atık pil ve atık yağ toplama yarışmalarında gösterdikleri başarıyla çevre bilincine verdikleri önemi kanıtladı. Etkinliğe katılan gazeteci-yazar Ömür Kurt, genç nesillerin çevre mücadelesindeki rolünün hayati olduğunu vurguladı.

Doğanın korunması bir yaşam biçimi olmalı

Söyleşide orman yangınlarının ekosistem üzerindeki yıkıcı etkilerine dikkat çeken Kurt, toprağın kendini yenileme sürecinin ne kadar uzun ve zahmetli olduğunu hatırlattı. Su tasarrufu konusunda günlük alışkanlıkların önemine değinen yazar, diş fırçalarken musluğu kapatmak gibi küçük adımların, büyük bir koruma kalkanı oluşturabileceğini belirtti.

Atatürk’ün çevreci vizyonu rehberimiz

Anadolu’nun doğaya duyduğu kadim saygıyı tarihi anekdotlarla pekiştiren Kurt, çocuklara Gazi Ağaçlar’ın hikayesini ve Köy Enstitüleri’ndeki doğa eğitimini anlattı. Yalova’daki Yürüyen Köşk örneği üzerinden Mustafa Kemal Atatürk’ün çevreci kimliğine vurgu yapan Kurt, Atatürk’ün bir ağaç dalı için köşkü raylar üzerinde kaydırmasının dünya siyasi tarihinde eşsiz bir örnek olduğunu ifade etti.

Dijital dünyadan doğaya dönüş çağrısı

Ekran başında geçirilen vaktin yerini doğadaki gerçek deneyimlerin alması gerektiğini savunan Kurt, dijital oyunların geçici bir haz sunduğunu, oysa doğada biriken anıların ömür boyu kalıcı olduğunu söyledi. Ayrıca güncel bir tartışma konusu olan yapay zekanın yüksek su tüketimine de dikkat çeken yazar, teknolojik gelişimin çevresel maliyetlerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

Etkinlik, öğrencilerin meraklı sorularını yanıtlayan Ömür Kurt’un Medya Dedektifi adlı kitabını imzalamasıyla sona erdi. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Güleş, çevre mücadelesinin bir bayrak yarışı olduğunu belirterek, bu bilinci taşıyan tüm öğrencileri ve yazarı tebrik etti.