Ahteri İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, çevre duyarlılığı konusunda yetişkinlere taş çıkartacak bir dayanışmaya imza atarak Millet Bahçesi’nde kapsamlı bir temizlik seferberliği başlattı.
Kütahya’da çevre bilincini okul sıralarından sokağa taşıyan anlamlı bir çalışma gerçekleştirildi. Ahteri İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Çevre Haftası dolayısıyla harekete geçerek şehrin nefes alan noktalarından biri olan Millet Bahçesi’nde temizlik yaptı. Genç çevrecilerin bu duyarlı davranışı, bölge halkı tarafından büyük bir takdirle karşılandı.
Sivil toplum gücüyle temiz bir gelecek
Etkinlik, TEMA Vakfı ve Kütahya Çevre Gönüllüleri Vakfı’nın stratejik ortaklığıyla yürütülen Sıfır Atık Projesi’nin bir parçası olarak organize edildi. Öğretmenlerin rehberliğinde alana dağılan öğrenciler, doğaya bırakılan atıkları titizlikle topladı. Toplanan geri dönüştürülebilir malzemeler, ayrıştırılarak Kütahya Belediyesi’ne ait Mobil Atık Getirme Merkezi’ne teslim edildi. Bu süreç, öğrencilere atık yönetimi ve geri dönüşümün pratik uygulamalarını yerinde öğrenme fırsatı sundu.
Eğitimcilerden çevre dostu nesillere teşekkür
Projenin sadece bir temizlik etkinliği değil, aynı zamanda bir çevre kültürü oluşturma çabası olduğunu belirten Okul Müdürü Kazım Gündüz, öğrencilerin gösterdiği özverinin önemine vurgu yaptı. Gündüz, daha yaşanabilir bir Kütahya hayaliyle yola çıkan öğrencilere, onlara destek veren eğitim kadrosuna ve iş birliği yapılan sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerini iletti. Bu tür projelerin, gençlerin çevre sorunlarına karşı daha çözüm odaklı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağladığı ifade edildi.