Eskişehirli halı satıcısı Ercan Ersezer, halı sektöründeki değişimi gözler önüne serdi. Gelişen zevkler doğrultusunda, gençlerin artık eski dönemlerde popüler olan büyük ebatlardaki halılara ilgi göstermediğini belirten Ersezer, modern tarzdaki ve küçük boyutlardaki halılara yönelim sürdüğünü ifade etti.
Eskişehir'de yaklaşık 23 yıldır bu alanda faaliyet gösteren Ersezer, geleneksel desenlere sahip halıların talebinin günden güne düştüğünü vurguladı. Gençlerin farklı stillere açık olduğunu dile getiren Ercan Ersezer, geleneksel halı kültürünün gelecekteki nesillere aktarılmayacağına da dikkat çekti.
Büyük ebatlardaki halılar artık tercih edilmiyor
Ercan Ersezer, gençlerin modern ve spor tarzındaki desenlerle, renkli ya da sade tasarımlara daha fazla ilgi gösterdiğini belirtti. 'Günümüzde modern ve spor tarzındaki desenler ile renkli veya sade modeller, daha minimal ölçülerde ilgi görüyor. Eski zamanlardaki gibi büyük ebatlardaki halılar artık tercih edilmiyor. Şu anki genç nesil daha dekoratif tarzdaki halılara yöneliyor' dedi.
Bütçeye göre halı seçimi yapıyorlar
Müşterilerin halı seçerken model ve fiyata dikkat ettiğini dile getiren Ersezer, 'Vatandaşlar halı alırken, daha çok görselliğe ve bütçelerine önem veriyorlar. Bazı müşteriler ise yalnızca bütçelerine göre halı seçimi yapıyorlar. Fiyatlarımız bin liradan başlıyor, metrekare fiyatları 4 bin liraya kadar çıkabiliyor' şeklinde konuştu.

ESKİŞEHİR'DE HALICILIK YAPAN ERCAN ERSEZER, ARTIK BÜYÜK EBATLARDAKİ HALILARIN TERCİH EDİLMEDİĞİNİ, GENÇLERİN MODERN TARZDAKİ VE KÜÇÜK BOYUTTAKİ ÜRÜNLERE TALEP GÖSTERDİKLERİNİ SÖYLEDİ.
