Batman’ın Gercüş ilçesinde, zorlu çalışma koşulları altında tarım yapan çiftçiler, yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarından korunmak için kendi imkanlarıyla havuzlar inşa etti. Dağlardan gelen doğal kaynak suyu ile doldurulan bu havuzlar, çiftçilerin ve çocukların zorlu günün ardından serinlemek için bir araya geldiği ilk nokta haline geldi.
Yoğun iş temposunun ardından sıcakların etkisiyle bunalan köylüler, bazen üzerlerindeki kıyafetlerle dahi havuza atlayarak serinliyor. Suya girdikten sonra tüm yorgunluklarını unuttuklarını ifade eden çiftçiler, adeta yeni bir enerjiyle hayata dönüyor. Gercüşlü çiftçiler için bu havuz gerçek bir yaşam kaynağı oluyor.
Çiftçi Salih Kavak, hava sıcaklıklarının aşırı yükseldiğini belirterek, 'Bağ ve bahçede çalışırken çok yoruluyoruz. Köyümüzde bulunan bu doğal kaynak suyu gerçekten buz gibi. İşimiz bittikten sonra serinlemek ve yorgunluk atmak için bu havuzu dolduruyoruz. O kadar sıcak ki bazen tarladan geldiğimizde üzerimizi değiştirmeden direkt suya atlıyoruz. Sadece burada kendimize gelebiliyoruz, burası bizim için büyük bir nimet' dedi.

Gercüş ilçesinde sıcaktan bunalan çiftçiler buz gibi kaynak suyunda serinliyor