Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Geyik saldırısı hayatını karartmıştı: Vali Yılmaz'dan duygulandıran ev ziyareti

Geyik saldırısı hayatını karartmıştı: Vali Yılmaz'dan duygulandıran ev ziyareti

Erdinç Yılmaz, geçirdiği iş kazası sonrası yatağa bağımlı kalan Zekeriya Soğuk ve yüzde 95 engelli kızıyla yakından ilgilendi. Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında anlamlı bir ziyarete imza attı.

Engelliler Haftası dolayısıyla bir ailenin kapısını çalan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, geçirdiği iş kazası sonrası yatağa bağımlı kalan Zekeriya Soğuk ve yüzde 95 engelli kızıyla yakından ilgilendi.

Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında anlamlı bir ziyarete imza attı. Milli Parklar bünyesinde görev yaparken Kızıl Geyik Yetiştirme Çiftliği'nde uğradığı saldırı sonucu engelli kalan ve uzun süredir yatağa bağımlı yaşam mücadelesi veren Zekeriya Soğuk'u evinde ziyaret eden Vali Yılmaz, ailenin yaşadığı zorlukları yerinde dinledi.

Geyiklerin arasında geçen bir ömür

Ziyaret sırasında Zekeriya Soğuk'un geçmişteki çalışma hayatına değinen Vali Yılmaz, onun geyiklerle kurduğu bağın talihsiz bir kazayla noktalanmasının üzücü olduğunu belirtti. Soğuk'un yaşam mücadelesinin herkes için örnek teşkil ettiğini vurgulayan Yılmaz, ailenin fedakâr bireylerine de gösterdikleri sabır ve özveri için teşekkürlerini sundu.

Akülü sandalye talebi

Ziyaretin en dikkat çeken anlarından biri, ailenin yüzde 95 zihinsel engelli kızı Mediha'nın talebi oldu. Babasının hareket kabiliyetini artırmak isteyen genç kız, Vali Yılmaz'dan akülü sandalye desteği istedi. Ailenin tüm taleplerini dikkatle not eden Vali Yılmaz, devletin her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olduğunu yineledi.

Sevgiyle aşılmayacak engel yok

Engelliler Haftası'nın toplumsal farkındalık için bir vesile olduğunu söyleyen Vali Dr. Erdinç Yılmaz, "Sevgiyle yaklaştığımızda tüm engellerin kalkacağına inanıyoruz. Hepimiz birer engelli adayıyız; bu bilinçle hareket ederek kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak bizim temel görevimizdir" ifadelerini kullandı.

Uzun süredir tedavi gördüğünü belirten Zekeriya Soğuk ise yaşadığı talihsiz kazanın ardından hareket kabiliyetini kaybettiğini ifade ederek, devletin desteğini yanında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Reklam