Tunceli'de 5 Ocak 2020 tarihinde aniden ortadan kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun dosyası, 6 yıl aranın ardından yeniden açıldı.
Dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel ile oğlu Mustafa Türkay Sonel'in tutuklandığı dava, sıradan bir kayıp vakası olmaktan çıkıp bir "cinayet" soruşturması zeminine otururken, Doku'nun eski sevgilisi Zeinal Abarakov’un Tunceli Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği kritik ifadenin detaylarına ulaşıldı.
Sabah gazetesinden Hüseyin Kaçar'ın haberine göre, Abarakov'un ifadesinde Gülistan Doku'nun kaybolmadan hemen önce kaldığı yer ve attığı mesajlara dair çarpıcı iddialar yer aldı.
Zeinal Abarakov, Gülistan Doku’nun kaybolmadan önceki gün kendi evlerinde olduğunu, ardından ayrılarak geceyi kaldığı devlet yurdunda değil, bir öğretmeninin evinde geçirdiğini iddia etti. Doku'nun o evdeyken kendisine "korkuyorum" şeklinde mesaj attığını belirten Abarakov, "Öğretmenin evindeyken bana neden 'korkuyorum' diye mesaj attığını bilemiyorum. Gülistan'ın bana 'bizim için zaman bitti' cümlesinden anladığım ise ilişkimizin bittiğidir" dedi. Genç kızın kaybolmadan bir gün önce, yani 4 Ocak'ta kendisini defalarca aradığı ve iki taraf arasında yoğun bir mesajlaşma trafiği olduğu da savcılık tarafından soruşturma dosyasında tespit edildi.

Kolundan tutarak arabaya bindirmeye çalıştım
Kayıp Gülistan Doku'nun son görüldüğü anlara dair de konuşan Abarakov, genç kızın yurda giderken her zaman kullandığı kısa yol yerine farklı bir güzergaha yöneldiğini, bunun üzerine kendisini aracıyla takip ettiğini söyledi.
Araçtan inerek Doku'yu gideceği yere bırakma teklifini ilettiğini ancak reddedildiğini belirten Abarakov, "Yurt yönüne değil de diğer yöne doğru gittiğini gördüğüm için kolundan tutarak arabaya bindirmeye çalıştım. Biraz çekiştirdim. Gülistan daha sonra bana bağırmaya başladı" itirafında bulundu.
Gülistan Doku'nun herhangi bir tehdit, şantaj, tecavüz veya hamilelik durumuna dair bilgisinin olmadığını savunan şüpheli, mesajlarında geçen "yardım" ifadesini ise "evlenip hayat kurarak onu bulunduğu durumdan kurtarmak" şeklinde açıklamaya çalıştı. Olayların ardından annesinin çağrısıyla Rusya'dan Türkiye'ye geldiğini belirten Abarakov, Antalya'da bir otelde ailesiyle birlikte polis koruması altında kaldıklarını, otel masraflarının kendileri tarafından karşılanmadığını ve daha sonra Alanya'da bir eve yerleştirildiklerini sözlerine ekledi.
Cansız bedenine henüz ulaşılamayan Gülistan Doku'yu arama ve cinayet şüphesi soruşturması derinleştirilerek devam ediyor.