Muş’un Hasköy ilçesinde, yerel kadınların el emeği ve girişimci ruhuyla kurulan Hasköy Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, çini ve seramik üretimine odaklanarak hem kadın istihdamını artırıyor hem de yerel kalkınmayı destekliyor.
Hasköy Aile Destek Merkezi’nde (ADEM) düzenlenen kurslarla tanışan yedi kadın, çini ve seramik işini profesyonel bir düzeye taşımak amacıyla bu kooperatifi kurmayı başardı. Hasköy Kaymakamı İsmail Güney’in öncülüğünde, atıl durumda olan bir alan yenilenerek üretim atölyesi ve satış merkezi haline getirildi. Böylece, kadınlar geleneksel motifleri modern tasarımlarla harmanlayarak el emeği ürünleri satışa sundu.
Kooperatifin önemini vurgulayan Kaymakam İsmail Güney, bu girişimin ilçe için bir kazanım olduğunu belirtti. “Kadın kooperatifimiz, kadın emeğinin yeniden değerlendirilmesi ve yerel üretimin desteklenmesi açısından önemli bir adım oldu.” Kooperatifin üretim alanının dönüştürülmesi sürecinin titizlikle takip edildiğini ifade eden Güney, “İnşallah bu alan sayesinde kadınlarımızın üretim süreci daha da güçlenecek.” şeklinde konuştu.
Kooperatif ürünlerinin yoğun ilgi gördüğünü belirten Kaymakam Güney, “Kadınlarımız, yerel motifleri modern bir bakış açısıyla işleyerek piyasanın taleplerine yanıt verecek şekilde üretim hacmini artıracaktır.” dedi. Üretilen el emeği ürünlerin ekonomik katkı sağlama potansiyeline dikkat çeken Güney, “Hasköylü hanımefendilerin ürettiği el emeği ürünler, ilçemizin yerel kalkınmasına önemli katkılar sunacaktır.” sözleriyle destek olacaklarını dile getirdi.
Kaymakamlık olarak kooperatifin kuruluşundan itibaren her aşamada yanında olduklarını vurgulayan Güney, “İnşallah bundan sonra da her türlü aşamada yanlarında olmaya devam edeceğiz.” diyerek kooperatifin ilçeye hayırlı olmasını temenni etti.

HASKÖY KAYMAKAMI İSMAİL GÜNEY, HASKÖY KADIN GİRİŞİMİ ÜRETİM VE İŞLETME KOOPERATİFİ'Nİ ZİYARET ETTİ
