Eskişehir'de, gönüllüler Hatice Korkmaz ve Kemal Aybars, kırsaldaki aç ve susuz kalan hayvanlara el uzatarak önemli bir misyon üstleniyor. 2013 yılından bu yana sokak hayvanlarına yardıma odaklanan gönüllüler, yaklaşık 500 hayvanla ilgileniyor ve aynı zamanda yaralı olanları tedavi ettiriyor.
Gönüllüler, kısırlaştırma çalışmalarına da büyük önem veriyor. Hatice Korkmaz, yürüttükleri projeleri şu şekilde özetliyor: "İlk başta kırsaldaki hayvanların beslenmesi için yola çıktık. Ancak zamanla çalışmalarımız tamamen kısırlaştırma ve tedavi üzerine yoğunlaştı. Sadece iki kişi kalmamıza rağmen elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz.”
Ayrıca, Korkmaz, yaralı ve hasta hayvanların tedavisi konusunda da sıkı bir çalışma yürüttüklerini belirterek, "Hayvanların acılarını anlamak bizim için çok önemli. Destekçilerimizin yardımlarıyla tedavi süreçlerini yürütüyoruz," diyerek sözlerine devam etti.
Bir kaza geçiren köpek olan Aybala’nın hikayesini de paylaşan Korkmaz, "Aybala’yı kaza geçirmiş halde bulduk. Kalçası kaymış ve bir patisi kopmuştu. Uzun bir tedavi sürecinin ardından onu çocuk bisikletinden yaptığımız fizik tedavi ünitesiyle rehabilite ettik. Şu anda ayağa kalkabiliyor ve koşabiliyor,” ifadelerini kullandı.
Korkmaz, son olarak, tedavi ettikleri hayvanları 5 günlük bir sağlık kontrolünün ardından doğal yaşam alanlarına geri bıraktıklarını sözlerine ekledi.

ESKİŞEHİR’DE 2 GÖNÜLLÜ VATANDAŞ, KIRSALDA AÇ VE SUSUZ KALAN HAYVANLARI BESLEYİP, YARALI OLANLARI TEDAVİ ETTİRİYORLAR. KISIRLAŞTIRMA İÇİN DE YOĞUN BİR ÇALIŞMA YÜRÜTEN GÖNÜLLÜLER, YAKLAŞIK 500 HAYVANLA İLGİLENİYOR.
