Yeni Birlik Gazetesi Yaşam İzmir'de bayram sabahı skandal görüntü: Çocuk parkları çöp dağlarına döndü

İzmir'de bayram sabahı skandal görüntü: Çocuk parkları çöp dağlarına döndü

İzmir'in Buca ilçesinde yaşayan vatandaşlar, bayram sevincini gölgeleyen bir manzarayla karşılaştı. Gediz ve Seyhan mahallelerinde çöp konteynerlerinin dolup taşmasıyla birlikte sokaklar, kaldırımlar ve hatta çocuk parklarının hemen yanı başı atık yığınlarıyla doldu.

Buca'da güne kötü koku ve kirlilikle başlayan mahalle sakinleri, belediyenin temizlik hizmetlerindeki aksamalara isyan ederek bayram günü yaşadıkları mağduriyete tepki gösterdi.

İzmir'in Buca ilçesinde yaşayan vatandaşlar, bayram sevincini gölgeleyen bir manzarayla karşılaştı. Gediz ve Seyhan mahallelerinde çöp konteynerlerinin dolup taşmasıyla birlikte sokaklar, kaldırımlar ve hatta çocuk parklarının hemen yanı başı atık yığınlarıyla doldu. Bölge halkı, bayram sabahında karşılaştıkları bu tablo karşısında büyük bir şaşkınlık ve hayal kırıklığı yaşadı.

Koku ve hijyen sorunu büyüyor

Özellikle Aydın Hatboyu Caddesi çevresinde yoğunlaşan çöp yığınları, bölgedeki yaşam kalitesini ciddi oranda düşürdü. Çöplerin yaydığı ağır koku ve oluşan sinekler, vatandaşların dışarı çıkmasını imkansız hale getirirken, sağlık açısından da büyük risk oluşturmaya başladı. Mahalle sakinleri, temizlik hizmetlerinin yetersizliğinden yakınarak Buca Belediyesi’ni göreve çağırdı.

Çocuklar parkta oynayamıyor

Bölgede uzun süredir devam eden temizlik sorununa dikkat çeken mahalle sakinlerinden Ali Haydar Erpaşa, durumun artık dayanılmaz bir boyuta ulaştığını belirtti. Erpaşa, "Bayram günü bile temizlenmeyen sokaklarımızda adeta bir çöp krizi yaşıyoruz. Parkta oyun oynamaya çalışan çocuklarımız bile bu ağır kokudan dolayı dışarı çıkamıyor. Hijyenik olmayan bu ortam hem sağlığımızı tehdit ediyor hem de bayram sevincimizi kursağımızda bırakıyor" ifadelerini kullandı.

Parktan kaçmak zorunda kaldılar

Mahallenin kronikleşen çöp sorunundan dert yanan bir diğer vatandaş Ayaz Kılıç ise, parkta vakit geçirmek istediğini ancak ağır koku nedeniyle kısa sürede alanı terk etmek zorunda kaldığını anlattı. Kılıç, "Doğma büyüme buralıyım, ancak bu kadar ihmalkar bir dönem görmedim. Belediye ekiplerinin düzenli bir şekilde bu atıkları toplaması gerekirken, biz her gün aynı manzaraya uyanıyoruz. Bugün bayram olmasına rağmen hiçbir iyileşme yok, kokuya tahammül edemediğim için parktan kalkıp gitmek zorunda kaldım" diyerek tepkisini dile getirdi.