Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Kadın kooperatifleri yerel ekonomiyi canlandırıyor

Kadın kooperatifleri yerel ekonomiyi canlandırıyor

Muratpaşa Belediyesi'nin kadın kooperatifleri için açtığı satış mağazası, yerel ekonomiye önemli bir katkı sağlıyor.

Antalya Muratpaşa Belediyesi, kadınların el emeği ürünlerini doğrudan tüketici ile buluşturmak amacıyla Kadın Kooperatifleri Ürün Satış Mağazasını hayata geçirdi. Bu mağaza, Ağustos 2022 tarihinde açılışını yaptı ve o günden bu yana önemli bir ekonomik katkı sağlamış durumda.

Satış rakamları ve kooperatifler

Mağaza, Ağustos ayında toplamda bin 262 ürün satışı gerçekleştirdi. Bu satışlardan elde edilen 273 bin liralık gelir doğrudan kadın kooperatiflerine aktarılmıştır. Başlangıçta 20 kadın kooperatifi ile yola çıkan mağaza, bugün 41 kadın kooperatifinin ürünlerine ev sahipliği yapmaktadır.

Ürün çeşitliliği ve popülerlik

Mağaza, özellikle kadınların el emeği ile ürettiği gıda ürünleri ile dikkat çekmektedir. Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte plaj çantaları ve plaj kıyafetleri de popüler ürünler arasında kendine yer bulmuştur. Mağazadaki her kooperatif, kendileri için oluşturulan raf alanlarında, kendi belirledikleri fiyatlarla ürünlerini satışa sunmaktadır.

Mağazadaki ürün yelpazesi oldukça geniş; erişteden reçele, pekmezden sirkeye, tarhanadan coğrafi işaretli Tavşan Yüreği zeytine kadar pek çok doğal ürün, el emeği hediyelik eşyalarla birlikte ziyaretçilerin beğenisine sunulmaktadır.

ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYESİ’NİN, KADIN KOOPERATİFLERİNİN EL EMEĞİ ÜRÜNLERİNİ DOĞRUDAN TÜKETİCİYLE...

ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYESİ’NİN, KADIN KOOPERATİFLERİNİN EL EMEĞİ ÜRÜNLERİNİ DOĞRUDAN TÜKETİCİYLE BULUŞTURMAK AMACIYLA HAYATA GEÇİRDİĞİ KADIN KOOPERATİFLERİ ÜRÜN SATIŞ MAĞAZASI, AĞUSTOS AYINDA BİN 262 ÜRÜN SATIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ.