Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Kadınların kent yaşamına katılımını artırmak için Adıyaman'da yeni eylem planı hazırlanıyor

Kadınların kent yaşamına katılımını artırmak için Adıyaman'da yeni eylem planı hazırlanıyor

Adıyaman Belediyesi, kadınların kent yaşamında eşit katılımını sağlamak için Yerel Eşitlik Eylem Planı üzerinde çalışmalara başladı.

Adıyaman Belediyesi, kadınların kent yaşamına eşit katılımını güçlendirmek amacıyla Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlıklarına hız verdi. Bu kapsamda, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü öncülüğünde yapılan çalışmalarda, kadınların karar alma süreçlerine daha fazla dahil olmaları hedefleniyor.

Eğitim ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi:

31 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim ve atölye çalışmaları, belediye personeli ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. Çalışmalar, kadınların yerel yönetimlerle birlikte daha etkin bir şekilde kent yaşamına katılımlarının artırılması ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesine odaklandı.

Çalışmaların devam edeceği vurgusu:

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, kadınların ihtiyaçlarını gözeten ve eşit katılımı destekleyen çalışmaların süreceğini belirterek, "Eğitimlerin ardından, belediye ve sivil toplum kuruluşları iş birliğinde, Adıyaman’ın yerel ihtiyaçları doğrultusunda Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlanacak," dedi.

ADIYAMAN BELEDİYESİ, KADINLARIN KENT YAŞAMINA EŞİT KATILIMINI GÜÇLENDİRMEK AMACIYLA YEREL EŞİTLİK...

ADIYAMAN BELEDİYESİ, KADINLARIN KENT YAŞAMINA EŞİT KATILIMINI GÜÇLENDİRMEK AMACIYLA YEREL EŞİTLİK EYLEM PLANI HAZIRLIKLARINA BAŞLADI.