Samsun Büyükşehir Belediyesi, kadınların üretime katılımını teşvik etmek amacıyla düzenlediği Kadın Emeği Festivali’nde, çeşitli stantlarla kadınların emeklerini sergileme fırsatı sundu. Bu festivalde yer alan Birnaz Akyüz, meme kanseriyle mücadele ederken el emeği ürünlerin kendisi için sağladığı terapötik etkileri anlattı.
El işçiliğiyle terapi süreci
Akyüz, stantında çanta, bebek kıyafetleri ve kadın kıyafetleri sergileyerek, çanta yapımına özellikle ağırlık verdiğini anlattı. Yaklaşık bir yıldır kanser tedavisi gören Akyüz, hastalığı sonrası üretime daha fazla yönelmesi gerektiğini ifade etti. Ürünlerine dair yaptığı açıklamalarda, "Çantalar, bebek kıyafetleri ve kadın kıyafetleri üretiyorum. 1 yıldır kanser hastasıyım. Kanserden önce çok az yapıyordum ama şu an terapi olarak yapıyorum. Bana çok iyi geliyor" dedi.
Moral bulmak ve umut vermek
Kendi deneyimlerini paylaşarak festivalden elde ettiği mutluluğu dile getiren Akyüz, "Kadın Emeği Festivali'ni beğendim. Dün güzel şeyler yaptım. İnşallah daha iyi olur. Hastalıktan sonra moral bozmayı bıraktım. Sadece ben olduğumu anladım. Kendimi adadım. Kimse hayata küsmesin, enerjisini kaybetmesin. Ben öyle yaptım ve daha da mutluyum" şeklinde duygu dolu ifadelerle katılımcılara umut verdi.

KADIN EMEĞİ FESTİVALİ'NDE STANT AÇAN BİRNAZ AKYÜZ, MEME KANSERİYLE MÜCADELESİNDE EL EMEĞİ ÜRÜNLERİN KENDİSİ İÇİN ADETA BİR TERAPİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ.