Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Kars Tarım ve Orman Müdürü enver aydın, susuz yaylasında üreticilerle bir araya geldi

Kars Tarım ve Orman Müdürü enver aydın, susuz yaylasında üreticilerle bir araya geldi

Kars Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, Susuz Yaylası'nda üreticilerle buluşarak talepleri dinledi ve yayla ihtiyaçlarını değerlendirdi.

Kars Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, Susuz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeliyle birlikte yaklaşık 2 bin 500 metre rakımda bulunan Susuz Yaylası’nı ziyaret etti.

Bu ziyarette, bölgedeki yetiştiriciler ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelinerek, yaylacılık faaliyetlerinin yoğun olarak sürdürüldüğü bölgede üreticilerin talepleri dinlendi. Aynı zamanda, yaylanın mevcut durumu ve ihtiyaçları yerinde değerlendirildi.

Dört mahallenin ortak kullanımında bulunan Susuz Yaylası’nda gerçekleştirilen incelemelerde, hayvancılık faaliyetlerinin daha verimli sürdürülebilmesi için yapılabilecek çalışmalar masaya yatırıldı. İl Müdürü Enver Aydın, muhtarlar ve yetiştiricilerle yaptığı görüşmelerde, yayla altyapısının güçlendirilmesine yönelik planlanan projeler hakkında bilgi verirken, üreticilerin su, yol, barınak ve diğer altyapı ihtiyaçlarıyla ilgili taleplerini de dinledi.

Kars’ın hayvancılık potansiyelinin en önemli merkezlerinden biri olan yaylalarda, üretimin sürdürülebilirliği büyük önem taşımaktadır. İl Müdürü Aydın, Tarım ve Orman Bakanlığının üreticilere yönelik desteklerinin devam ettiğini belirtti. Ayrıca, bölgenin ihtiyaçlarının yerinde tespit edilmesinin çözüm süreçlerini hızlandıracağının altını çizdi.

Ziyaret kapsamında teknik personel de yaylada incelemelerde bulunarak mevcut durumla ilgili gözlemler yaptı. Yapılan istişarelerde, yayla altyapısının geliştirilmesi ve hayvancılık faaliyetlerinin daha sağlıklı şartlarda yürütülmesi konuları ele alındı. Üreticilerin karşılaştıkları sorunların çözümüne yönelik atılabilecek adımlar üzerinde duruldu.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, Kars genelinde üreticilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, kırsal kalkınmayı destekleyen çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini ifade etti.

TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ ENVER AYDIN, 2 BİN 500 RAKIMLI SUSUZ YAYLASI’NDA ÜRETİCİLERLE...

TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ ENVER AYDIN, 2 BİN 500 RAKIMLI SUSUZ YAYLASI’NDA ÜRETİCİLERLE BULUŞTU(KARS-İHA)

TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ ENVER AYDIN, 2 BİN 500 RAKIMLI SUSUZ YAYLASI’NDA ÜRETİCİLERLE...