Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Kars’ta afet yönetimi toplantısı yapıldı: İRAP ile riskler değerlendirildi

Kars’ta afet yönetimi toplantısı yapıldı: İRAP ile riskler değerlendirildi

Kars’ta gerçekleştirilen İRAP toplantısında, afet risklerinin azaltılması ve hazırlık düzeyinin artırılması için stratejiler görüşüldü.

Kars’ta, afet risklerinin azaltılması amacıyla yapılan İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Değerlendirme Toplantısı, Vali Ziya Polat başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı, kentteki afetlere karşı hazırlıkların güçlendirilmesi ve kurumlar arası iş birliğinin artırılması amacı taşıyordu.

Toplantının detayları

Kars Valiliği Gazi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda, mevcut afet riskleri ele alınarak, bu risklere karşı alınabilecek tedbirler konuşuldu. Vali Ziya Polat’ın liderliğinde, çeşitli kamu kurumlarının temsilcileri bir araya gelerek, Kars’ın afetlere karşı hazırlık durumunu ve mevcut İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) kapsamındaki çalışmaları değerlendirdi.

Önleyici tedbirlerin önemi

Toplantıda, afet ve acil durumların öncesinde yapılması gereken hazırlıkların önemi vurgulandı. Özellikle, riskli alanların önceden belirlenmesi, bu alanlarla ilgili çalışmalara başlanması ve muhtemel afetlerin zararlarının en aza indirilmesi için yapılacak planlamalar üzerinde duruldu.

Toplantı sırasında, Kars’ta yaşanabilecek deprem, sel, taşkın, heyelan gibi doğal afetlere karşı yürütülen güvenlik çalışmalarının yanı sıra, ilgili kurumların alandaki sorumlulukları da masaya yatırıldı. Ayrıca, önümüzdeki süreçte hayata geçirilecek projelerde kurumlar arası koordinasyonun artırılması gerektiği ifade edildi.

Gözden geçirilen çalışmalar sonucunda, kamu kurumları, yerel yönetimler ve ilgili kuruluşların iş birliği yaparak, Kars’ın afetlere karşı daha güvenli ve dirençli bir şehir olması için gereken adımları kararlılıkla atacağı belirtildi. Vali Ziya Polat’ın başkanlığındaki toplantı, afet risklerini azaltmada başta kurumların sorumluluklarını zamanında yerine getirmesi ve belirlenen eylemlerin takip edilmesi gerektiği konusunda önemli kararların alındığı bir platform oldu.

KARS’TA İRAP TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ: AFET RİSKLERİNE KARŞI HAZIRLIK MASAYA...

KARS’TA İRAP TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ: AFET RİSKLERİNE KARŞI HAZIRLIK MASAYA YATIRILDI(KARS-İHA)