Kastamonu’da, özel halk otobüsünde unutulan ve içinde yüklü miktarda para bulunan bir el çantası, otobüs şoförü tarafından sahibine başarıyla teslim edildi. Olay, şehir merkezinden Kuzeykent Mahallesi’ne sefer yapan otobüsün içinde gerçekleşti.
Otobüs şoförü Rahmi Kılıç, bir yolcunun düşürdüğü çantayı bulduğunda hemen güvenlik kamerasının önünde açarak durumdan emin oldu. İçerisinde önemli bir miktar para bulunan çanta, zaman kaybetmeden Kastamonu Minibüsçüler Kooperatifi ve Özel Halk Otobüsü İşletmesi görevlilerine ulaştırıldı. Görevliler, çantanın gerçek sahibine ulaşarak, çantasını ve içindeki parayı teslim etti.
Duyarlı davranışlar ödüllendirilmeli
Kastamonu Minibüsçüler Kooperatifi ve Özel Halk Otobüsü İşletmesi Başkanı Mehmet Tiryakioğlu, halk otobüsü şoförü Rahmi Kılıç’ı tebrik ederek duyarlılığından ötürü teşekkür etti. Tiryakioğlu, “Rahmi Kılıç kardeşimiz, bir hanımefendinin düşürdüğü çantayı bize ulaştırdı. Çanta sahibine ulaştık ve parasını iade ettik. Bu tür durumlarda duyarlılık gösteren arkadaşlarımıza teşekkür etmek isterim,” dedi.
Her zaman doğru tavır sergilemek önemli
Rahmi Kılıç, çantayı teslim aldıktan sonra kameralara kayıt yapılması amacıyla çantayı açtığını belirtti. “İçinde yüklü miktarda para olduğunu gördüm, hemen yönetimimize teslim ettim. Çantanın sahibine ulaştığımızda kadının çok sevindiğini gördüm. Bizim her otobüsümüzde kamera var ve kayıp eşyalar geldiğinde her zaman sahibine teslim etmemiz gerekiyor. Herkesin birbirine duyarlı olmasına ihtiyacımız var,” diye konuştu.
Bu olay, Kastamonu halkının ve esnafının birlikte duyarlı olduğu, sorumluluk taşıdığı ve yardımseverliğin her zaman ön planda tutulduğu bir durumu gözler önüne serdi.

RAHMİ KILIÇ, OTOBÜSTE BULDUĞU PARA DOLU ÇANTAYI SAHİBİNE ULAŞTIRDI.