Kastamonu'da, il merkezine yaklaşık 5 kilometre mesafedeki Koru köyünde meydana gelen ayı olayı, yerleşim alanlarının yanı başındaki vahşi yaşamı gözler önüne serdi. Gece vakti bahçelerde dolaşan ayı, bir kiraz ağacına çıkarak dallarını kırdı ve ağaçtan kiraz yedi.
İki gece üst üste köyde görülen ayı, Koru köyü sakinleri arasında endişeye yol açtı. Durumu fark eden köylüler, Koru Köyü Muhtarı Muammer Yapıcıoğlu’na bildirerek durumu Kastamonu Doğa Koruma ve Milli Park Müdürlüğü’ne ilettiler. Ekipler, ayının izlerini tespit ederek kiraz ağacına fotokapan kurdular.
Koru Köyü Muhtarı Muammer Yapıcıoğlu, ayının özellikle tarım arazilerinde çalışan köylüler için rahatsızlık yarattığını vurgulayarak, "Köyümüzde ayı görüldüğü için birbirimizi bilgilendirdik. Ayı, bahçelere zarar veriyor ve tedirginlik oluşturuyor. Bu duruma karşı nasıl tedbir alabileceğimizi bilmiyoruz," dedi.
Ayının zarar verdiğini belirten mahalle sakini Kadir Kubatoğlu ise, "Dün gece kiraz ağacına gelmiş. Dalları kırarak kiraz yemiş ve çevreyi kirletmiş. Bu durum insanları endişelendiriyor," şeklinde konuştu.
Kastamonu Doğa Koruma ve Milli Park Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise, ayıların bu dönemde beslenme ve barınma alanlarını araştırdığı ifade edildi. Ekipler, ayıların insana saldırganlık gösterme eğiliminde olmadığını ve insanlarla etkileşimden kaçındığını belirtti. "Ayı şu anda sadece kendisine uygun bir yer arıyor. Bir hafta sonra bu bölgeyi terk edecektir," diye eklediler.

DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARK MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ AYININ GÖRÜLDÜĞÜ ALANA FOTOKAPAN KURDU.
