Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Kilisli lise öğrencisi 13 yılda biriktirdiği kalemlerle minyatür ev yaptı

Kilisli lise öğrencisi 13 yılda biriktirdiği kalemlerle minyatür ev yaptı

Kilis'te bir lise öğrencisi, 13 yıl boyunca biriktirdiği kalemlerle minyatür bir ev inşa ederek geri dönüşüm bilincine dikkat çekti.

Kilis'te, bir lise öğrencisi 13 yıl boyunca biriktirdiği ve zamanla küçülen kalemleri kullanarak minyatür bir ev yaptı. Bu proje, geri dönüşüm bilincine dikkat çekmenin yanı sıra, emek ve sabrın güzel sonuçlar doğurabileceğini de kanıtlıyor.

Kilis Ekrem Çetin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Asiye Elküse, 13 yıldır biriktirdiği kalemleri sanata dönüştürerek dikkat çekti. Küçülen kalemlerden yapılan bu minyatür ev, hem geri dönüşümün önemini vurguluyor hem de kalemin değerini ortaya koyuyor.

Asiye Elküse, bu projeye dair düşüncelerini şöyle ifade etti: "İslam’ın kaleme ne kadar değer verdiğini öğrendim. Aynı zamanda emek ve sabırla güzel işler çıkabileceğini göstermek istedim. Bu çalışma sayesinde doğayı korumayı öğrendim. Kalem gibi küçük görünen şeylerden bile ne kadar güzel faydalanılabileceğini gördüm."

Projeye destek veren Kimya Öğretmeni Gülcan Aydoğdu, öğrencisinin geri dönüşüm açısından dikkat çekici bir iş çıkardığını belirtti. Aydoğdu, "Asiye öğrencimizin yaptığı minyatür ev, yıllardır biriktirdiği kalemlerden oluştu. Her atık çöp değildir. Geri dönüştürelim, doğaya nefes aldıralım. Bu çalışma başka öğrencilere de örnek olacaktır" şeklinde konuştu.

Ayrıca, kalemlerin sıklıkla kullanıldıktan sonra çöpe atıldığını hatırlatan Aydoğdu, "Çocuklarımıza sürekli kalem alıyoruz. Bir süre sonra bunlar çöpe gidiyor. Ancak bu şekilde değerlendirildiğinde öğrenciler kalemin ve okumanın değerini daha iyi anlayacaktır. Temiz bir dünya için geri dönüşüm şart" dedi.

KÜÇÜLEN KALEMLERDEN MİNYATÜR EV YAPTI

KÜÇÜLEN KALEMLERDEN MİNYATÜR EV YAPTI

KİLİS EKREM ÇETİN KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİSİ ASİYE ELKÜSE VE KİMYA ÖĞRETMENİ GÜLCAN...