Kırıkkale’de, TRT Sinema Tırı, çocuklarla buluşarak sevilen çizgi filmler ve animasyonları izleme imkanı sundu. Sinemayla ilk kez tanışan çocukların heyecanı yüzlerinden okunuyordu.
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’na (TRT) ait olan sinema tırı, Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı’nda yer aldı. Gösterim öncesinde heyecan ile yerlerini alan çocuklar, Rafadan Tayfa ve Nasreddin Hoca gibi popüler karakterlerin yer aldığı yapımları ilgiyle izlediler. Sinemaya ilk kez giren krikler, mutluluklarını gizlemekte zorlandılar.
Kırıkkale Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, AK Parti Milletvekili Mustafa Kaplan ile birlikte sinema tırını ziyaret ederek çocuklarla film izledi. Vali Sarıibrahim, bu etkinliğin çocuklar için büyük önem taşıdığını vurguladı. "TRT Genel Müdürlüğü öncülüğünde, yerli ve milli değerlerimizi anlatan oyunlar ve animasyonlarla çocuklarımızı bir araya getirmek istedik. Onlar bizim umudumuz, mutluluğumuz ve gururumuz.” dedi.
TRT’nin gelişen yayın vizyonunu takdir eden Sarıibrahim, bu tür etkinliklerin Türkiye genelinde ve yurtdışında devam etmesini umduğunu belirtti. Ayrıca etkinliğin düzenlenmesinde görev alan TRT çalışanlarına teşekkür etti.
Etkinliğe katılan 11 yaşındaki Halise Zümra, sinema deneyiminin kendisini çok mutlu ettiğini ifade ederek, "Çok güzeldi ve eğlenceliydi. Sinemaya girdiğimde çok heyecanlandım." şeklinde konuştu. Çocuğuyla katılan bir veli ise kızının gösterimden oldukça keyif aldığını, etkinlikten memnun kaldıklarını ve yeniden katılacaklarını aktardı.
Film gösteriminin ardından Türk Kızılayı tarafından çocuklara ve ailelerine limonata ve kek ikram edildi. Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından getirilen Gezici Kütüphane otobüsü de çocuklardan büyük ilgi gördü. İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Ergeç etkinliği yakından takip ederek çocuklarla ilgilendi.

TRT Sinema Tırı, Kırıkkale’de çocuklarla buluştu