Eskişehir’de emekli makine mühendisi Erhan İnan tarafından kurulan lavanta bahçesinde düzenlenen "Makasını getir, çiçeğini götür" etkinliği, halkın yoğun ilgisini çekti. 5’inci yılını kutlayan bahçe, ziyarete gelenlere hem görsel bir şölen hem de huzurlu bir gün yaşattı.
Etkinliğin detayları:
Yağışların bol olduğu bu yıl, lavanta tarlasının renklerinin muhteşem görünmesine katkı sağladı. Katılımcılar, etkinlik kapsamında yanlarında getirdikleri makaslarla istedikleri kadar lavanta toplama fırsatı buldular. Etkinliğin amacı hakkında bilgi veren Erhan İnan, emeklilik sonrası çiftçilik yapmaya başladığını ve bu tür etkinliklerle insanları doğayla buluşturmayı hedeflediğini belirtti.
Yüksek maliyetlere karşı halk yararına:
İnan, yüksek maliyetler nedeniyle lavantaları tarlada bırakmaktansa halka sunmayı tercih ettiklerini vurgulayarak, "İstedikleri kadar kesebilirler. İsterlerse tarlanın hepsini alıp götürsünler"
Etkinlikte lavantanın birçok yan ürünü de tanıtıldı. Lavanta gazozu, kremi, kolonyası, parfümü, tütsüsü ve reçeli, ziyaretçilere sunulan ürünler arasında yer aldı. Erhan İnan, lavantanın turizm açısından da bir değer taşıdığını kaydetti.
Aileleriyle birlikte bahçeyi ziyaret eden Faruk Mutlu, "Buranın değişik ve farklı bir havası var, kokusu çok güzel"

LAVANTA BAHÇESİNDE DÜZENLENEN "MAKASINI GETİR, ÇİÇEĞİNİ GÖTÜR" ETKİNLİĞİ, KENT SAKİNLERİNE RENKLİ VE HUZURLU BİR GÜN YAŞATTI.