İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Malatya'da intihar ettiği sanılan adamı oğlunun öldürdüğü ortaya çıktı: 'Eve geç gitmeme karışıyordu, ben de sinirlendim vurdum'

Malatya'da intihar ettiği sanılan adamı oğlunun öldürdüğü ortaya çıktı: 'Eve geç gitmeme karışıyordu, ben de sinirlendim vurdum'

Malatya'da intihar ettiği sanılan adamının oğlu tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. 41 yaşındaki babası Reşat Aksakal’ı öldüren 14 yaşındaki oğlu A.A., gözaltına alındıktan sonra verdiği ifadesinde, "Babam sürekli olarak şiddet uyguluyordu. Ben de sinirlendim ve silahla ateş ederek kendisini vurdum' dedi.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bağlı Kaynarca Mahallesi Gazne Sokak'ta saat 07.00 sularındameydana gelen olayda, anne-babası ve oğlu A.A. ile birlikte yaşayan 41 yaşındaki Reşat Aksakal'ın odasından silah sesi gelmesin üzerinde anne ve babası odaya girdiklerinde Aksakal'ı kanlar içinde yerde yatarken buldu. Elinde pompalı tüfekte bulunan Aksakal'ın intihar düştüğünü düşünen anne ve babası polis ve sağlık ekiplerine durumu bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekibi, yaptığı inceleme sonucu Reşat Aksakal'ın hayatını kaybettiğini belirtti. Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, 41 yaşındaki Aksala'ın cenazesi incelemelerin tamamlanmasının ardından Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

O sırada okulda olan A.A.'nın arkadaşı R.F. ise dede Reşat Aksakal'ın babası Adil Aksakal'ı arayarak, torunu A.A.'nın 'Ben babamı tüfekle vurdum' dediğini söyledi. Dedenin durumu polise bildirmesinin ardından Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, okula gidip A.A.'yı gözaltına aldı.

A.A.’nın pedagog eşliğinde verdiği ifadesinde, “Babam eve geç gitmem nedeniyle bana sürekli kızıyordu. Baskı yapıyordu. Sürekli olarak şiddet uyguluyordu. Ben de sinirlendim ve silahla ateş ederek kendisini vurdum” dedi.

Baba Adil Aksakal ise, “Oğlumun intihar etmiş olabileceğini düşünürken telefonum çaldı. Açtığımda torunum A.,’nın okuldan arkadaşı, bana oğlumu torunumun öldürdüğünü söyledi. Aralarında problemler vardı ama inanın böyle bir şey yapacağı aklımızdan geçmedi” dedi.

DHA