Duchenne Musküler Distrofi (DMD) ile mücadele eden ilköğretim öğrencisi Muhammet Sıraç Gündür’ün tedavi masraflarına katkı sağlamak isteyen Marmaris halkı, dev bir dayanışma organizasyonunda bir araya geldi.
Muğla’nın Marmaris ilçesi, örnek bir yardımlaşma seferberliğine ev sahipliği yaptı. DMD hastası Muhammet Sıraç Gündür’ün tedavi sürecine omuz vermek isteyen gönüllüler ve yerel işletmeler, Günnücek Milli Parkı’nı bir umut merkezine dönüştürdü. Gün boyunca süren etkinlik, yardımseverliği eğlenceyle birleştiren karnaval havasında geçti.
Dayanışmanın rengarenk yüzü
Etkinlik alanında kurulan stantlar, ziyaretçilere hem lezzetli ikramlar sundu hem de Sıraç’ın tedavisi için önemli bir gelir kaynağı oluşturdu. Gözlemeden waffle çeşitlerine kadar geniş bir yelpazede satış yapılırken, çocuklar için hazırlanan oyun ve boyama atölyeleri ailelere keyifli anlar yaşattı. Marmaris esnafının yanı sıra çevre bölgelerden gelen destekçilerin de katılımıyla, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden biri sergilendi.
Protokolden tam destek
Organizasyona katılan Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Aksel, mahalle muhtarlarıyla birlikte alanı gezerek gönüllülerin çalışmalarını yakından takip etti. Yetkililer, Sıraç’ın tedavi sürecinin takipçisi olacaklarını belirterek, bu tür toplumsal duyarlılık projelerinin önemine vurgu yaptı.
Elde edilen tüm gelir, minik Sıraç’ın sağlığına kavuşması yolunda atılacak adımlar için kullanılacak. Marmaris halkı, bu anlamlı günle birlikte bir çocuğun geleceğine umut ışığı olmayı başardı.