Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki dere yataklarında başlattığı kapsamlı güvenlik hamlesiyle riskli bölgeleri koruma altına alarak vatandaşların can ve mal güvenliğini güvenceye alıyor.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ), şehir genelindeki 13 ilçede dere kenarlarını daha güvenli ve modern hale getirmek için yoğun bir çalışma yürütüyor. Başkan Ahmet Aras’ın talimatıyla hız kazanan projede, özellikle yerleşim yerlerine yakın noktalarda oluşabilecek çevresel risklerin minimize edilmesi hedefleniyor.
10 Kilometrelik Güvenlik Hattı
Son altı ay içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarla, yaklaşık 100 futbol sahası uzunluğuna denk gelen 10 bin metrelik korkuluk montajı tamamlandı. Ekipler, sadece yeni imalat yapmakla kalmıyor; aynı zamanda mevcut ancak yıpranmış durumdaki korkulukların bakım, onarım ve boyama işlemlerini de gerçekleştirerek hem estetik bir görünüm sağlıyor hem de yapıların ömrünü uzatıyor.
Dayanıklılık İçin Harpuşta Teknolojisi
Güvenlik önlemlerini sadece korkuluklarla sınırlı tutmayan MUSKİ, dere duvarlarının üst kısımlarını korumak için 7 bin metre harpuşta uygulaması yaptı. Bu sistem, yağmur ve yüzey sularının duvar yapısına sızarak aşınmaya yol açmasını engelliyor. Ayrıca dere yataklarında yapılan 150 metreküplük taş duvar çalışmalarıyla da erozyon ve toprak kayması gibi doğal risklere karşı kıyı hattı sağlamlaştırılıyor.
Can Güvenliği Önceliğimiz
Çalışmaların vatandaşların yaşam kalitesini artırmaya yönelik olduğunu vurgulayan MUSKİ Genel Müdürü Yılmaz Şengül, projenin sadece fiziksel bir düzenleme değil, sürdürülebilir bir kent yaşamı yatırımı olduğunu belirtti. Şengül, "İnsan sağlığını ve çevre güvenliğini merkeze alarak, riskli tüm alanları daha yaşanabilir ve güvenli kılmak için mesai harcıyoruz. Kamu yararını gözeterek, Muğla’nın her noktasında altyapı ve çevre düzenleme faaliyetlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.