Ordu’nun Ünye ilçesindeki bir ilkokulda düzenlenen sıra dışı yarışma, eğitimciler ile aileleri eğlenceli bir parkurda bir araya getirerek okul-veli dayanışmasının en renkli örneklerinden birini sergiledi.
Ünye Anafarta İlkokulu, eğitimde başarıyı artırmanın yolunun güçlü bir iletişimden geçtiği fikriyle yola çıkarak dikkat çeken bir etkinliğe imza attı. Güçlü Bağlar, Okul-Veli İşbirliği projesi çatısı altında organize edilen programda, okul bahçesi bir anda oyun alanına dönüştü. Top oyunlarından kelime üretmeye, balon patlatmadan sepet yarışlarına kadar 11 farklı etapta ter döken veliler ve öğretmenler, öğrencilerinin gözleri önünde hem yarıştı hem de keyifli anlar yaşadı.
Eğitimde iş birliğinin yeni adresi
Proje yürütücüsü Rehber Öğretmen Ezgi Çelebi, eylül ayından bu yana süregelen çalışmaların meyvelerini topladıklarını belirtti. Daha önce düzenlenen yemek yarışmaları ve futbol turnuvaları gibi etkinliklerin ardından parkur yarışmasıyla iletişimi bir üst seviyeye taşıdıklarını ifade eden Çelebi, velilerin projeye gösterdiği yoğun ilginin kendilerini motive ettiğini dile getirdi.
İletişim köprüleri oyunla güçlendi
Okul Müdür Yardımcısı Ayla Yener ise bu tür sosyal etkinliklerin okul iklimine olan katkısına vurgu yaptı. Yener, eğitim-öğretim yılı boyunca rehberlik servisiyle koordineli bir şekilde yürüttükleri projelerin, öğrenci, öğretmen ve veli üçgeninde sarsılmaz bir bağ kurduğunu belirtti. Etkinlik, katılımcıların birbirine kenetlendiği hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle neşeli bir şekilde noktalandı.