Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Okuma-yazma bilmemek hayatını kararttı: Kibar Kavak'ın dolandırıcılık hikayesi

Okuma-yazma bilmemek hayatını kararttı: Kibar Kavak'ın dolandırıcılık hikayesi

Zonguldak'ta Kibar Kavak, okuma yazma bilmemesi nedeniyle dolandırıldı ve mağdur oldu. Hükümetten yardım bekliyor.

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinde yaşayan 61 yaşındaki Kibar Kavak, 15 yıl önce arkadaşı tarafından “Sana iş bulacağız” denilerek Ankara'ya götürüldü. Okuma yazma bilmemesi, dolandırıcılık olayının temelini oluşturdu.

Kavak, üzerine kaydedilen sayısız şirket yüzünden defalarca cezaevine girdiğini dile getirerek, “Bundan 10-15 yıl önce beni Ankara’ya götürdüler. Okuma yazmam olmadığı için kandırıldım ve üzerime şirket açtılar. Vergi borçları gelmeye başladı, engelli maaşım kesildi. Şimdi bir ekmeğe muhtaç halde yaşıyorum” dedi.

Geçmişte yaşadığı mağduriyeti anlatan Kavak, “Çocuklarım ve ailem beni terk etti, tek başıma kaldım” ifadelerini kullandı. Mahalle muhtarının kendisine destek olduğunu vurgulayarak, “Allah muhtarımızdan razı olsun. Yiyecek ve temel ihtiyaçlarım konusunda bana yardımcı oluyor. Onun dışında kimsem yok” diye ekledi.

Yaşadığı zorlukların üstüne katan Kavak, vergi borçları yüzünden defalarca cezaevinde kaldığını, her seferinde çıktığında yeni borçlarla karşılaştığını belirtti. Ayrıca kendisini Ankara’ya götüren kişi hakkında dava açtığını söyleyerek, “Beni kandırıp üzerime şirket açtılar. Dava açtım, fakat o kişi avukat tutup içerden çıktı. Benim avukat tutacak param yoktu. Okuma yazma bilmediğim için bana imza attırdılar. Eğer okuyup yazabilseydim böyle bir belgeye asla imza atmazdım” diyerek yetkililerden yardım talep etti.

KİBAR KAVAK

KİBAR KAVAK

KİBAR KAVAK'IN YAŞADIĞI YER