Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Ordu sahilinde "nöbetçi" karga: Yürüyüş yapanları hedef aldı, herkesi birbirine kattı

Ordu sahilinde "nöbetçi" karga: Yürüyüş yapanları hedef aldı, herkesi birbirine kattı

Altınordu sahilini mesken tutan bir karga, aydınlatma direğini kendine karargah seçerek yoldan geçenlere zor anlar yaşattı. Gazetebirlik - Yaşam Ordu’nun Altınordu ilçesinde sahil şeridi, alışılagelmişin dışında bir hareketliliğe sahne oldu.

Yağmurlu havada yürüyüşe çıkan vatandaşlar, gökyüzünden gelen beklenmedik bir saldırıyla neye uğradığını şaşırdı. Altınordu sahilini mesken tutan bir karga, aydınlatma direğini kendine karargah seçerek yoldan geçenlere zor anlar yaşattı.

Gazetebirlik - Yaşam

Ordu’nun Altınordu ilçesinde sahil şeridi, alışılagelmişin dışında bir hareketliliğe sahne oldu. Sağanak yağışa rağmen yürüyüşlerini sürdüren vatandaşlar, bu kez hava muhalefetiyle değil, bölgeyi adeta kontrolü altına alan haylaz bir kargayla mücadele etmek zorunda kaldı.

Direk tepesinde stratejik bekleyiş

Sahildeki aydınlatma direklerinden birine tüneyen karga, adeta bir güvenlik görevlisi edasıyla çevreyi gözlem altına aldı. Yoldan geçenleri dikkatle takip eden kuş, hedef seçtiği kişilere doğru ani dalışlar yaparak kısa süreli bir panik havası estirdi. Bazı vatandaşlara peş peşe hamleler yapan karga, yürüyüş yapanları hem şaşırttı hem de gülümseten anların yaşanmasına neden oldu.

Kimi kaçtı kimi kovaladı

Karganın beklenmedik hamleleri karşısında bazı vatandaşlar hızla bölgeden uzaklaşmayı tercih ederken, bazıları ise kargayı uzaklaştırmak için çaba sarf etti. O anlar çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, karganın insanları takip edip ani hareketlerle üzerine süzüldüğü anlar, izleyenleri hayrete düşürdü. Sahildeki bu ilginç "karga nöbeti", günün en çok konuşulan renkli detaylarından biri oldu.