Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Ormanların geleceği Afyonkarahisar’da masaya yatırıldı: 2026 hedefleri için kritik zirve

Ormanların geleceği Afyonkarahisar’da masaya yatırıldı: 2026 hedefleri için kritik zirve

Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada, orman varlıklarını koruma ve geliştirme vizyonu detaylandırıldı. Eskişehir Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş’ın liderliğinde bir araya gelen bölge müdür yardımcıları ve birim müdürleri, 2026 yılına dair yol haritasını belirledi.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, önümüzdeki dönemin yatırım stratejilerini belirlemek üzere kapsamlı bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada, orman varlıklarını koruma ve geliştirme vizyonu detaylandırıldı.

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş’ın liderliğinde bir araya gelen bölge müdür yardımcıları ve birim müdürleri, 2026 yılına dair yol haritasını belirledi. Toplantının açılışında kendi yönetim anlayışını ve çalışma disiplinini paylaşan Ataş, kurumun hedeflerine ulaşması noktasında kararlılık vurgusu yaptı.

Yangın sezonuna karşı teyakkuz

Toplantının en önemli gündem maddelerinden birini, sıcaklıkların artmasıyla birlikte risk düzeyi yükselen orman yangınları oluşturdu. Yaz mevsimi boyunca uygulanacak koruma önlemleri ve olası afetlere karşı alınacak hızlı müdahale stratejileri üzerinde fikir birliğine varıldı.

Üretimden kırsal kalkınmaya geniş yelpaze

Sadece yangınla mücadele değil, aynı zamanda ormancılık faaliyetlerinin tüm boyutları masaya yatırıldı. İşletme ve fidanlık müdürlerinin yanı sıra Tıbbi ve Aromatik Bitkiler (TAB) Müdürü de kendi alanlarındaki güncel çalışmaları sunumlar eşliğinde aktardı. Ağaçlandırma projeleri, üretim kapasitesinin artırılması, kadastro süreçleri ve kırsal kalkınmayı destekleyen Orköy kredilerinin mevcut durumu detaylıca analiz edildi.

Toplantı, kurumun gelecek vizyonunu pekiştiren değerlendirmelerin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile noktalandı.