Osmaniye’de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla anlamlı bir yürüyüş düzenlendi. Etkinlikte gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar, mehter marşları eşliğinde Türk bayrakları taşıyarak yürüyüş yaptılar.
Osmaniye Valiliği tarafından organize edilen "Kahramanlarla Kardeşlik Yolunda 19 Eylül Gaziler Günü" etkinliği, Dr. Ahmet Alkan Caddesi’nde gerçekleştirildi. Yürüyüşe, Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, protokol üyeleri, şehit yakınları, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Mehter Marşları eşliğinde yürüyüş:
Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı’nın seslendirdiği marşlar eşliğinde Devlet Bahçeli Meydanı70 metrelik Türk bayrağı taşıdı. Katılımcılar da yanlarındaki Türk bayraklarıyla marşlara eşlik ettiler.
Vali Serdengeçti'den anlamlı mesaj:
Yürüyüşte konuşan Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, "Kahraman gazilerimizle kol kola birlikte yürümek bizim için büyük bir iftihar vesilesi ve gurur kaynağıdır. Gazilerimize minnetimizi göstermek için öğrencilerimizle birlikte yürüdük. Bu vesileyle başta şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum. Ruhları şad olsun, Allah onlardan razı olsun" ifadelerini kullandı. Vali Serdengeçti, kahraman gazilerin vatan için verdikleri mücadeleyi ve fedakarlıklarını vurgulayarak, onların taşıdıkları unvanın önemine dikkat çekti.

Osmaniye’de gaziler mehter marşlarıyla yürüdü