PalanExtreme, 'terörsüz Türkiye' vizyonuyla düzenlenen uluslararası doğa ve ekstrem sporlar organizasyonu, Hınıs ilçesinde gerçekleştirilen koşu ve kaya tırmanışı yarışlarıyla devam etti.
İçişleri Bakanlığının himayelerinde, RTÜK, Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi ve Erzurum Macera Off-Road Doğa Sporları Kulübünün desteğiyle Hınıs ilçesinde düzenlenen organizasyonda; 6 ülkeden 160 sporcu mücadele ediyor. PalanExtreme’nin üçüncü gününde, yaklaşık 2 kilometrelik koşu yarışı ve güvenlik önlemleri altında 20 metre yüksekliğindeki kaya duvarında tırmanış parkuru tamamlandı.
Hınıs Kaymakamı Onur Bektaş, PalanExtreme’in ikinci yılında Erzurum’un güney ilçelerinde 'terörsüz Türkiye' mottosuyla ekstrem spor etkinlikleri düzenlendiğini belirterek, 'Bugün organizasyonun üçüncü günü; Hınıs ilçemizde gerçekleştiriliyor. Sayın İçişleri Bakanımız Mustafa Çiftçi’nin himayelerinde bu programlar yapılıyor. Özellikle etkinliklerin güney ilçelerinde yapılmasını istiyordu. Bu bölgeler, geçmişte bazı sebeplerden dolayı mahrum kalmış, insanlar gelmek istemediği yerlerdi. Artık herkesin rahatça gezebildiği, doğal güzelliklerini görebildiği bölgeler haline geldi. Yurt içinden ve yurt dışından gelen üniversite öğrencileri, başlangıç koşusuyla birlikte yarışmalara katılacaklar. Bu yerler, tarihi alanları ve kanyonlarıyla önemli bir bölge' dedi.
Uludağ Üniversitesi öğrencisi, etkinliğe dair 'PalanExtreme yarışmasının 3. günündeyiz. İlk iki etap muhteşem geçti ama kaya tırmanışı, bambaşka bir etap oldu. Kızlar arasında zirveye çıkan ilk kişi olduğum için gururluyum. Umarım birinci oluruz. Her etap heyecanlıydı ama özellikle Hınıs’taki kaya tırmanışı çok farklıydı' şeklinde konuştu.
Reyhan Pehlivan ise heyecanla katıldıkları doğa sporları yarışının güzel geçtiğini, 'Dün uzun mesafe koşu iyi geçti. Bugün de 2 kilometrelik koşu vardı. Kaya tırmanışında kendimize güveniyoruz. Kamp ortamları da güzel. Gayet mutluyuz, eğlenceli geçiyor' ifadelerini kullandı.

PalanExtreme "Terörsüz Türkiye" vizyonuyla devam ediyor