Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Perşembe'de kuluçkaya yatan horoz, annelik rolünü üstlendi

Perşembe'de kuluçkaya yatan horoz, annelik rolünü üstlendi

Ordu'nun Perşembe ilçesinde bir horoz, 5 civciv çıkararak annelik yapıyor. İlginç durum, hem hayvanseverler hem de meraklılar arasında ilgi uyandırdı.

Ordu’nun Perşembe ilçesinde, alışılmadık bir durum yaşandı. Kuluçkaya yatan bir horoz, altına konulan 13 yumurtadan 5’inin çıkmasını sağladı. Bu olay, sadece tavukların kuluçkaya yatmasıyla sınırlı kalmayıp, bir horozun da bu role soyunması ile dikkat çekti.

Yavrusuna annelik eden horoz: Sultan Baba

Beyli Mahallesi’nde yaşayan Alaattin Güler, uzun yıllardır hobi olarak horoz yetiştiriciliği yapıyor. Satın aldığı Hint horozu olan Sultan Baba, ilgisini çeken durumu sergileyerek, diğer tavuk ve horozlardan uzak durarak vahşi bir koruma sağladı. Güler, "Bu sevgi babamdan bana geçti" diyerek, horoz yetiştiriciliği konusundaki deneyimlerini paylaşıyor.

30 yıllık tecrübe ve ilginç bir olay

Alaattin Güler, "Arkadaşlarım bu horozun cinsinden yumurta almak istedi. Tavuk yanına kondu ama yatmayınca horoz kuluçkaya yattı. Geriye kalan 2 civcivi ile annelik yapmaya devam ediyor" şeklinde konuştu. Güler'in annesi Şenan Güler ise, uzun yıllardır hayvan yetiştiriciliği ile uğraştığını, ancak bu durumu ilk kez gördüğünü belirtti.

Mahalle halkı ve hayvanseverler, horozun tavuk gibi davranmasını merak ederek kümese ziyarete geliyor. İsmail Emir Sezer gibi meraklılar, bu durumu yerinde incelemek için gelerek, böyle bir olayın nadir olduğunu ifade ettiler.

Havada esen bu tür olaylar, hayvanların tavırlarını ve davranışlarını daha da ilginç hale getiriyor. Horozun annelik yapması, hem hayvanseverler hem de merak edenler için bir fenomen haline geldi.

Kuluçkaya yatan horoz civcivleri çıkarttı: "Hem annelik hem de babalık yapıyor"

Kuluçkaya yatan horoz civcivleri çıkarttı: "Hem annelik hem de babalık yapıyor"