İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Rıza Çalımbay'ın kaderi belli oluyor

Rıza Çalımbay'ın kaderi belli oluyor

Beşincilik umuduyla sezonun son haftalarına giren Trabzonspor'da Akhisar'ın kupa zaferi hesapları bozdu. Avrupa kupalarına katılamayacak olan bordo mavililerde Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın geleceği hakkında kısa süre içerisinde karar çıkması bekleniyor.

Fırtına'da yönetim her ne kadar "Sezon sonu halledeceğiz, iki maçımız var, onları tamamlamalıyız" dese de gelecek sezon da UEFA Avrupa Ligi'nde yer alamayacak olmanın kesinleşmesiyle yeni bir teknik direktör için çalışmaların başlaması ve özellikle de Rıza Çalımbay'ın kaderinin belirlenmesi taraftarlar tarafından büyük bir merakla bekleniyor.

İlk yarıdaki Yeni Malatyaspor maçı öncesinde takımın başına geçen ve Galatasaray derbisinde aldığı galibiyetle başlayan çıkış sonrası ligin ilk yarısını liderden 7 puan geride kapatan Trabzonspor, sezonun ikinci yarısında adeta çökmüştü. Alınan kritik ve farklı yenilgiler taraftarı isyan noktasına getirmişti. Yönetim tecrübeli teknik adamla sezon sonu görüşüp yol haritasını çizmek istiyor. Bordo mavili taraftarların büyük bir çoğunluğu ise Çalımbay'ın önümüzdeki dönemde takımı çalıştırmasına razı deği.

24 maça çıktı
Trabzonspor'un başına geçtiği dönemden itibaren bordo mavililerin hocası olarak 24 maçta görev yapan Rıza Çalımbay 11 galibiyet 7 beraberlik ve 6 mağlubiyet alarak 1.67'lik puan ortalaması tutturdu.

Burak Zihni