Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde, üretici Süleyman Akca, Sakız ırkı koyununun beklenmedik üçüz doğum yapmasının ardından güzel bir serüvene imza attı. Genellikle ikiz doğum yapan bu ırkın, bu yıl bir bireyinin üçüz yavrulaması ile karşılaşan Akca, annelerinin sütünün yetmemesi nedeniyle ek besleme yöntemine başvurmak zorunda kaldı.
Süleyman Akca’nın hayvancılık tutkusu:
Akca, küçükbaş hayvancılık faaliyetini Çimentepe Mahallesi'nde babasından devraldığı gelenekle sürdürüyor. Sakız ırkı koyunlarının genellikle ikiz yavru getirdiğini ifade eden Akca, bu yıl yaşadığı üçüz doğumun kendisini şaşırttığını belirtti. Üç kuzunun bakımı için günlük rutinine biberonla besleme yöntemini ekleyen Akca, bir aydır bu sevimli hayvanları biberonla besliyor.
Sevimli kuzuların bakımı:
Biberonu gördüklerinde büyük bir heyecanla koşarak gelen kuzular, karınlarını doyurduktan sonra sürüye katılıyor. Süleyman Akca, bu minik kuzulara olan düşkünlüğünü şu sözlerle açıkladı: "Sakız ırkı koyunlar genelde ikiz yavru verir. Ancak bu yıl koyunlarımdan biri üçüz yavru dünyaya getirdi. Anne sütü üç yavruya yetmeyince biberonla süt vererek beslemeye başladık. Görenlerin de ilgisini çeken bu sevimli kuzular artık gün boyu peşimizden ayrılmıyor".

MANİSA’NIN SARIGÖL İLÇESİNDE, GENELLİKLE İKİZ DOĞUM YAPMASIYLA BİLİNEN SAKIZ IRKI KOYUNU ÜÇÜZ YAVRULAMASI SONUCU SÜTÜ YETMEYEN ÜRETİCİ, SEVİMLİ KUZULARI BİBERONLA BESLİYOR.