Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Sarıgerme’de engelsiz izci kampı

Sarıgerme’de engelsiz izci kampı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Engelsiz İzciler Yaz Kampı'nı Sarıgerme'de düzenleyerek özel ihtiyaçlı bireylere destek oldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilen Kısa Mola Hizmeti çerçevesinde, özel ihtiyaçlı bireylere yönelik Engelsiz İzciler Yaz Kampı’nın dokuzuncusunu Ortaca Sarıgerme’de gerçekleştirdi.

Kısa Mola hizmeti ile engellerin sevgiyle aşılmasını sağlamak ve engelli bireye sahip ailelere destek olmak amacıyla düzenlenen bu kamp, üç gün süresince Melek İzciler Yıldız Oymağı adı altında izcileri bir araya getirdi. Etkinliğe, Menteşe, Marmaris, Milas, Fethiye, Yatağan, Bodrum, Datça, Dalaman ve Ortaca’daki Kısa Mola Merkezlerinden toplam 35 izci katıldı.

Kamp boyunca izciler; çadır kurma, doğada yaşam becerileri, deniz etkinlikleri, istasyon oyunları, duyusal oyun atölyeleri, film gösterimi, gezi programı, hediyeleşme ve ateş gecesi gibi birçok etkinlikte yer aldı. İlk gün liderleri eşliğinde çadır kurarak kamp yaşamına dair temel kuralları öğrenen izciler, takım ruhunu deneyimleme fırsatı buldu.

İkinci gün, Fethiye gezisi düzenlendi. Çalış Sahili’nden bot taksi ile Fethiye’ye geçen katılımcılar, tarihi Amintas Kaya Mezarları’nı ziyaret ederek kültürel bir deneyim yaşadılar. Kamp, son gün düzenlenen atölye çalışmaları ve hediyeleşme etkinlikleriyle sona erdi. Bu süre zarfında izciler, yeni arkadaşlıklar kurarak ekip çalışması, sorumluluk alma ve paylaşım gibi önemli kazanımlar elde etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kıyı Belediyeler Birliği toplantısında yaptığı açıklamada, engellerin sevgi, dayanışma ve sosyal belediyecilik anlayışıyla aşılabileceğini vurguladı. Aras, "Engelsiz İzciler projemiz sayesinde farklı ilçelerimizden gelen evlatlarımız Muğla’nın eşsiz doğasında hem eğlendi hem de yeni yaşam becerileri kazandı. Birlikte çadır kurdular, takım ruhunu deneyimlediler ve unutamayacakları hatıralar biriktirdiler. Özel ihtiyaçlı bireylerimizin sosyal yaşamda daha görünür, aktif ve bağımsız bireyler olarak yer alabilmeleri için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi. Başkan Aras, ayrıca, Muğla’nın her yarısında vatandaşların eşit şartlarda yaşamaları için hayatın güzelliklerini paylaşmaya devam edeceklerini ifade etti.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TÜRKİYE’DE İLK OLAN KISA MOLA HİZMETİ KAPSAMINDA ÖZEL İHTİYAÇLI...

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TÜRKİYE’DE İLK OLAN KISA MOLA HİZMETİ KAPSAMINDA ÖZEL İHTİYAÇLI BİREYLERE YÖNELİK DÜZENLEDİĞİ ENGELSİZ İZCİLER YAZ KAMPI’NIN DOKUZUNCUSUNU ORTACA SARIGERME’DE GERÇEKLEŞTİRDİ.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TÜRKİYE’DE İLK OLAN KISA MOLA HİZMETİ KAPSAMINDA ÖZEL İHTİYAÇLI...