Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Sarıkamış’ta şaşırtan görüntüler: Ayılar otel lobisi gibi caddelerde geziniyor

Sarıkamış’ta şaşırtan görüntüler: Ayılar otel lobisi gibi caddelerde geziniyor

Doğasıyla büyüleyen Sarıkamış, son dönemde alışılmadık bir yaşam biçimine sahne oluyor. Özellikle turistik tesislerin yoğunlaştığı bölgelerde sıkça görülen boz ayılar, artık ilçe merkezinde adeta ev sahibi gibi hareket ediyor.

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yaban hayatı ile yerleşim alanları arasındaki sınırlar tamamen kalktı; artık ilçe sakinleri ve boz ayılar aynı sokakları paylaşıyor.

Doğasıyla büyüleyen Sarıkamış, son dönemde alışılmadık bir yaşam biçimine sahne oluyor. Özellikle turistik tesislerin yoğunlaştığı bölgelerde sıkça görülen boz ayılar, artık ilçe merkezinde adeta ev sahibi gibi hareket ediyor. Vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıyan son görüntülerde, iki yetişkin ayının oteller bölgesinde hiçbir tedirginlik yaşamadan dolaştığı anlar objektiflere takıldı.

İnsan ve Yaban Hayatı İç İçe

Bölge halkı için artık sıradan bir günün parçası haline gelen bu durum, karşılıklı bir alışma sürecini de beraberinde getirdi. İnsanların varlığına karşı oldukça duyarsızlaşan ayılar, akşam saatlerinde ilçe merkezine inerek yiyecek arayışına giriyor. Özellikle çöp konteynerlerinin çevresinde görülen ayılar, bölgedeki yaban hayatının yerleşim yerlerine ne kadar entegre olduğunu gözler önüne seriyor.

Yavru Ayıların Yolculuğu

Görüntülerdeki en dikkat çekici detaylardan biri ise anne ayının iki yavrusuyla birlikte sergilediği rahat tavırlar oldu. Yol kenarında yiyecek arayarak ilerleyen anne ve yavruları, bölgedeki yaban hayatının doğal döngüsünü ilçe merkezine taşıdı. Sarıkamışlılar bu durumu artık şaşkınlıkla değil, hayatın doğal bir akışı olarak karşılarken, yaşanan bu tablo insan ile doğanın nasıl iç içe geçebileceğine dair çarpıcı bir örnek oluşturuyor.